Mandag den 21. august fra kl. 14.30 vil personer på vej hjem fra arbejde i Storkøbenhavn få stukket en ny avis i hånden: MetroXpress Aften. En naturlig udvidelse af trafikavis-konceptet, som blev lanceret for snart fem år siden. Oplaget bliver på 100.000 eksemplarer, som trykkes i Malmø, for den danske trykkapacitet er overophedet, siger adm. dir. i MetroXpress, Søren Riis.
– Vores nye payoff bliver Først med de seneste nyheder, for vi har deadline kl. 12.00. Vi udkommer i første omgang i København, og Århus er da med i vores overvejelser.
Chefredaktør Ask Rostrup understreger, at man med MetroXpress Aften fortsat vil tilbyde læserne en gratis avis, når de vil at mærke har tid til at bruge den. Derfor tvivler han på Nordjyske Mediers tiltag, Centrum Aften, der er en husstandsomdelt eftermiddagsavisen.
– Ingen læser avis om aftenen, og der er ikke tid til flere morgenaviser, fastslår Ask Rostrup, der med eftermiddagsudgaven vil gøre comeback blandt en bestemt gruppe af annoncører:
– Vi vil have de regionale og lokale annoncer tilbage. MetroXpress er vokset så meget, at 65–70 pct. af annoncerne er landsdækkende. MetroXpress Aften skal have 40 pct. landsdækkende annoncer, 40 pct. regionale og lokale annoncer og 20 pct. job- og rubrikannoncer.
MetroXpress var allerede i foråret langt fremme med planerne og overvejede da også at effektuere dem, da Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen gik fra MetroXpress til Nyhedsavisen. De kendte til planerne om en aftenavis, men da Nyhedsavisen viste sig at være en morgenavis, holdt man inde – indtil i dag, hvor planerne blev offentliggjort. peng