Der sker nu igen ting og sager inden for et af de mest hotte (eller hypede?) områder i såvel dansk som international marketing i øjeblikket.

Det skyldes, at to af de største spillere inden for brugen af kunstig intelligens, eller AI (Artificial Intelligence), i en marketingsammenhæng, nu slår pjalterne sammen i jagten på nye kunder.

Det drejer sig om it-giganten IBM og CRM-selskabet Salesforce, der bliver partnere, hvilket bl.a. gør det muligt for IBM at sælge konsulenttjenester på tværs af Salesforces Einstein produktportefølje og IBMs egen Watson-forretning.

Partnerskabet medfører også, at data fra Watson nu bliver tilgængelige i Salesforces CRM-platform, så der kan opstå smuk indsigts-musik i et mix af Einsteins CRM-data og Watsons strukturerede og ustrukturerede data.

AI overtager det hele

Og tiltroen til AI’s fremtidige betydning i en marketingsammenhæng fejler bestemt ikke noget fra de to partnere.

– I løbet af få år vil alle større beslutninger – om de så er personlige eller forretnings-relaterede – blive foretaget ved hjælp af AI og kognitive teknologier, lyder det fra Ginni Rometty, bestyrelsesformand og CEO hos IBM i en pressemeddelelse.

Hun bakkes op af Salesforces topchef, Marc Benioff, der er mindst lige så begejstret over partnerskabet.

– Kombinationen af Einstein og Watson vil gøre virksomheder klogere og vores kunder mere succesrige, siger han og kalder partnerskabet for det bedste af to verdener.

Mere konkret medfører samarbejdet bl.a., at et af IBM’s mange konsulentfirmaer, Bluewolf, etablerer et træningsenhed i Salesforces Einstein-software og tjenester. IBM’s integration af Salesforce bliver tilgængelig med udgangen af marts, mens de øvrige integrerede tjenester bliver rullet ud i andet halvår 2017.

Her er logikken: 2+2 = 5

Hvad får det nye partskab af betydning for Salesforces Einstein?

– Det får den betydning, at Einstein nu har fået en ligesindet legekammerat, hvor de tilsammen kan hjælpe brugerne til at få to plus to til at give fem. Det er en styrkelse af både Einstein og Watson, og giver nye muligheder vi slet ikke har set endnu, siger Micheal Zink, regional Vice President & Country Manager, Salesforce Danmark.

Og hvad får det af betydning for AI-udbredelsen i marketing generelt?

Salesforce og IBM har mange af de samme kunder. For dem vil samarbejdet betyde, at de nu vil blive præsenteret for AI på flere fronter, siger Michael Zink,

Han fremhæver, at dette bl.a. giver mulighed for at integrere Watson API’er med Salesforce, der igen gør det muligt at sammenføre predictive insights fra ustruktureret data med predictive insights fra kundedata leveret af Salesforce Einstein.

– De muligheder tror jeg mange gerne ser implementeret i deres marketing og salgsarbejde. Så jeg forventer at AI vil blive endnu mere udbredt i marketing, slutter Michael Zink.