Danmarks måske mest kendte, kvindelige fodboldspiller, og Årets dansker 2017, Nadia Nadim, er blandt frontfigurerne i betalingsgiganten Visas hidtil største marketingsatsning inden for kvindefodbold.

Det drejer sig om kampagnen ”One Moment Can Change The Game”, der netop er gået i luften og skal køre på 33 markeder frem mod sommerens VM-slutrunde i Frankrig, hvor Visa er blandt hovedsponsorerne.

– Visa er et velkendt brand verden over, og selvom Nadia Nadim blot er en af frontfigurerne i kampagnen, så kan et sådant arbejde for så hæderkronet et brand være med til at løfte hende op i en ny klasse på den globale sponsormarketing-front, vurderer Thomas Badura, der er direktør for SponsorPeople.

– Det er med til at blåstemple Nadia Nadim som en interessant sportspersonlighed over for store, internationale brands, fortsætter han.

Thomas Badura er ikke i tvivl om, at Nadia Nadim tjener en god skilling på arbejdet for Visa, men om hun får en kvart eller en hel million euro årligt for opgaven som brandambassadør for Visa, vil han ikke spå om:

– Det er svært at fastslå, da der er mange faktorer at tage højde for i en sådan aftale, men Nadia Nadim er bl.a. interessant, fordi hun er aktiv i en global sportsgren, fodbold, der får mere og mere opmærksomhed på kvindesiden i disse år, siger han.

De stærke kvinder

Visas ”One moment Can Change The Game”-kampagne dykker ind i en global trend på marketingfronten, der kredser om ”female empowerment”, hvilket bl.a. kom til udtryk ved sidste års VM i reklame, Cannes Lions, hvor det var på alles læber.

Visa vil med kampagnen ”støtte kvindelige fodboldspillere i deres arbejde, uanset om det er stærke og inspirerende præstationer på banen eller deres indflydelse på erhvervslivet eller deres inspirerende evne til at balancere livet på hjemmefronten og på tværs af brancher”, som det formuleres i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med lanceringen af kampagnen.

– Kvindefodbold er øverst på manges agenda, og det bør forblive sådan. I år har man set en global støtte omkring kvinders indflydelse og betydning, og de udsolgte stadions til åbningskampen og finalen ved VM i fodbold 2019 viser den store globale opbakning til kvindefodbolden, siger Lynne Biggar, marketing- og kommunikationschef, Visa, i pressemeddelelsen.

Et stykke vej til Zlatan-niveau endnu

Danmark deltager ikke i dette års VM i Frankrig, men det siger en del om Nadia Nadims gennemslagskraft, at hun alligevel er en af de udvalgte til den række film, som er de bærende elementer i Visas globale kampagne.

Heri fortælles historien om Nadia Nadim, der bliver udtaget til det danske U15 landshold, efter at være kommet til Danmark som en afghansk flygtning.

– Nadia Nadim er ved at blive en stor stjerne, og det afspejler en global trend, hvor kvindelige sportsstjerner ikke længere er så langt efter mændene som interessante samarbejdspartnere for brands, som de tidligere har været, siger Thomas Badura.

Han vurderer, at Nadia Nadim stadig er et par niveauer under Danmarks stærkeste kort på sponsormarketing-fronten, tennisstjernen Caroline Wozniacki. Og der er lang vej op til f.eks. den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovitć, der bl.a. har indgået guldrandede sponsoraftaler med Nike, Nivea, Xbox og Volvo i løbet af karrieren.

– De kvindelige sportsstjerner lider under, at de har svært ved at fylde lægterne på stadions kontinuerligt i de store globale sportsgrene, f.eks. fodbold og tennis. Så der er et stykke vej, før Nadia Nadim når op på Zlatan-niveau, men hun har taget et vigtigt skridt, slutter Thomas Badura.

Den globale Visa-kampagne, der bliver aktiveret på 33 markeder, er en kombination af film på sociale medier, på tv, på print og outdoors. Bureauet bag er Saatchi & Saatchi.

Du kan se Visas Nadia Nadim-film her: