Det bliver den danske investeringsbank Saxo Bank, der fremover spytter penge i Bjarne Riis’ cykelhold.
Og selvom cykelbranchen stadig er fedtet godt og grundigt ind i dopingsnavs, mener Simon Bastiansen, der er direktør i Sponsor Insights, at banken har lavet en fornuftig aftale.
– Saxo Bank vil gerne markedsføre sig i lande som Frankrig og Spanien. Dette sponsorat vil give en ”billig” eksponering. Nu kender vi ikke prisen, men det er nok fem til ti gange billigere end, hvis man skulle promovere sig normalt, siger Simon Bastiansen.
Han vil dog ikke råde en hæderkronet institution, som Danske Bank til at indgå en aftale med et cykelhold, men sagen er en anden, når det drejer sig om Saxo Bank.
– Saxo Bank er den frække dreng i klassen og har ry for at gøre tingene utraditionelt. Det så man blandt andet med de annoncer, de indrykkede under valgkampen (med politiske budskaber, red.). Når man ikke er markedsførende, må man gøre tingene anderledes, og dét her er en smart genvej, siger han.
Simon Bastiansen er sikker på, at Saxo Bank og Bjarne Riis har klokkeklare aftaler om, hvad der sker, hvis doping-”uheldet” er ude.
– Sponsorering er som en aktie, hvor der er en kalkuleret risiko. Men Saxo Bank har med garanti haft dygtige rådgivere, desuden fremstår Bjarne Riis efterhånden som en ”first mover” i kampen mod doping, og endelig er Saxo Banks fokus vendt mod Sydeuropa, hvor man har et andet syn på cykelsport. Danmark er i denne sammenhæng kun en sidegevinst, siger Simon Bastiansen.
ac