– Hvis du ser på den typiske markedsføring af trekkingsko og -støvler, så vil du se, at de fleste brands viser billeder af flotte bjerge og folk, der går rundt i uvejsomme landskaber, men som regel kan du godt se, at det er modeller, siger Eccos globale marketingdirektør, Claus Kjærsgaard
– At det er arrangeret. Men en af vores grundlæggende kerneværdier er autenticitet, så derfor følte vi, at hvis vi skal udfordre konventionerne her, så skal vi gå et skridt videre.
Derfor besluttede man sig i det sønderjyske for at gå nye veje.
Råmateriale på plads
Første step var at finde frem til en række personer, som bruger det meste af deres live på at vandre.
– Vi lavede en konkurrence på nettet og brugte forskellige andre kanaler, og det viste sig, der var overraskende mange, som ikke laver andet end at trekke verden rundt. Så er de på Kilimanjaro, så er de i Grand Canyon og så er de i Canada. Så inviterede vi 50 af dem til at skrive til os, når de var ude, og ud af dem valgte vi 10, som var virkelig dedikerede, fortæller Claus Kjærsgaard.
Næste step blev at vælge fire af dem ud og invitere dem på en uges vandretur på en location efter eget valg, udstyret med Eccos trekking-fodtøj.
– Vi var af sted i april i år med fire trekkere fra henholdsvis USA, Finland og Canada, kamerafolk og vores bureau, Gyro. Trekkerne havde valgt Peru, Andesbjergene og Machu Picchu, så der tog vi hen, udstyret med alle vores nye sko og støvler, og så var det selvfølgelig tanken at trekkerne skulle teste vores modeller og give os feedback på dem, siger Claus Kjærsgaard.
Materialet fra turen udgør lige nu råmaterialet til den kampagne, som starter til foråret, og som primært bliver synlig i butikkerne og på nettet.
– Vi har en masse interessant materiale med hjem, som vi kommer til at bruge i vores markedsføring. Og samtidig har vi fået fantastisk feedback på vores fodtøj, om hvad der virker, og hvad der ikke virker, siger Claus Kjærsgaard.
Univers udvikler sig
Kampagnen bliver en yderligere udvikling af Eccos særlige outdoor-site,
http://www.team-sherpa.com/, hvor 20 trekkere fra 11 lande, ”Team Sherpa”, allerede gennem et års tid har blogget og fotograferet fra deres vandreture rundt om i verden
Teamet er sponseret af Ecco, vandrer verden rundt i Eccos fodtøj og bidrager dermed i direkte kontakt med virksomhedens produktudviklingsfolk til at forbedre modellerne.
Turen til Peru kan man også allerede læse lidt om på sitet, og ifølge Claus Kjærsgaard er det tanken, at der skal komme flere features til.
– Vi arbejder på at lave et Sherpa-community, som ikke bliver brandet, men som er sponseret af os. Et sted hvor folk med interesse for trekking kan mødes og udveksle erfaringer, siger Claus Kjærsgaard.