Sidste år løb den meget omtalte reklamefilm ”Bussen” fra M2Film, Thomas Falkenberg og Midttrafik med den fornemste pris i Film-kategorien ved den internationale prisuddeling Epica Awards.

Og minsandten om ikke Dannebrog kan hejses igen i år. Denne gang for reklamebureauet &Co og modemærket Jack & Jones Premium-brand, som netop er løbet med den anden danske Epica d’Or nogensinde.

Prisen faldt for den imponerende ”Made From Cool”-kampagne, der blandt andet består af en række film med skuespilleren Christopher Walken i hovedrollen som den gådefulde skrædder med magiske evner. Bacon CPH har produceret og Martin Werner instrueret.

De øvrige Epica d’Or – Print, Outdoor og Interactive gik til henholdsvis Tyrkiet, Namibia og Tunesien.

Mere dansk
Ud over Grand Prix’en til &Co for ”Made From Cool” vandt også to andre danske arbejder i weekenden priser ved Epica Awards.

Den ene – af guld – gik til Robert/Boisen & Like-minded for ”The Generous Upgrade” for Anthon Berg – en videreudvikling af det prisvindende ”Generous Store”-koncept i form af lufthavns-aktivering under sloganet ”Good Chocolate for Bad Seats”.

Den anden – også af guld – gik til LoweFriends for en reklamefilm for Nørregade Bolcher.

I øvrigt bemærkes på vinderlisten også hele tre guld til Forsman & Bodenfors og Volvo Trucks – to for ”Live Test”-kampagnen, og én specifikt til Van Damme-filmen ”Epic Split”.

Også amerikanske CAA Marketing og Chipotle Mexican Grill vandt tre guldpriser – alle for ”The Scarecrow”.

Og så faldt der to guldpriser til Evian og BETC/Havas’ ”Baby & Me” – opfølgeren til de berømte rulleskøjtende Evian-babyer.

Epica-juryen, der er sammensat af journalister fra en række europæiske marketing- og kommunikations-fagmedier, har endnu ikke offentliggjort sølv- og bronzevinderne. Det sker onsdag den 27. november.

Du kan se alle Epica d’Or og Guld-vinderne her – og de danske vinder-kampagner her.

Made From Cool-filmene

The Generous Upgrade – casefilm

Nørregade Bolcher – Goth (dansk version)