Siden Microsoft sidste år sendte sit nye styresystem Windows Vista på markedet, har tævene nærmest regnet ned over programmet.
Men nu må det være nok, mener Microsoft, som netop nu kører en online-kampagne i en række amerikanske medier til forsvar for det udskældte styresystem.
Kampagnen er udformet som en sammenklippet video-reportage fra et eksperiment – kaldet ”The Mojave Experiment”.
I eksperimentet får en gruppe brugere til opgave første at udtale sig om Vista. Som forventet får programmet absolut bund-karakter.
Herefter får deltagerne udleveret, hvad de tror, er Microsofts nye, kommende styresystem under det foreløbige kodenavn ”Mojave”, som de bliver bedt om at teste.
Og lovordene står nærmest i kø. Det er lige, hvad brugerne har manglet, det har de helt rigtige funktioner, osv. Herefter afsløres det så, at det faktisk er Vista, de har arbejdet med.
Om det lykkes for Microsoft at vende stemningen, må tiden vise – indtil videre har Vista i hvert fald ifølge de officielle kilder fortsat et par år at leve i, da efterfølgeren ”Windows 7”, angiveligt skulle være klar til at sende på markedet i slutningen af 2009 – evt. starten af 2010.
Pr. maj 2008 har Microsoft på verdensplan solgt 140 mio. Vista-licenser.
Se
reklame-videoen.