Helsingør Kommune storhitter lige nu med en kampagnefilm, der med humor skal lokke familier til at flytte fra København til Helsingør.

Filmen fortæller historien om Valdemar, som bor på Vesterbro med sin kone og lille søn – og som er så glad for at bo på netop der, at han får det fysisk dårligt, når han forlader bydelen.

Og noget tyder på, at mange kan genkende sig selv og deres københavner-afhængighed.

Siden filmen blev offentliggjort på Facebook tirsdag formiddag, har den opnået et reach på over en kvart million og tæt på 140.000 views, ligesom flere end 4.700 indtil videre har delt, kommenteret eller liket filmen, som reklamebureauet Freeport står bag.

Og endnu vigtigere: Siden filmen blev offentliggjort, har omkring 9.000 besøgt kommunens tilflytterside www.flyttilhelsingør.dk – og det er ganske bemærkelsesværdigt, da siden normalt har fra 1 til 10 besøgende om dagen.

Tættere på at skabe samtale
Og i Helsingør Kommune er kommunaldirektør Stine Johansen naturligt nok også ret begejstret over effekten.

– Vi er selvfølgelig glade for, at folk synes, at filmen er sjov og gerne vil se og dele den – det var også formålet – men jeg er selvfølgelig særlig glad for, at vi har fået så mange flere besøg på vores tilflytterside. Så rammer vi, hvor vi skal, siger hun.

Men det rykker vel ikke folk til Helsingør sådan lige med det samme?

– Det gør det ikke, men når først man går ind på en tilflytterside, så er man rykket et skridt tættere på en samtale hjemme i stuerne om muligheden for at flytte fra storbyen. Og det er den samtale, vi gerne vil starte, siger Stine Johansen.

Rammer målgruppen

Filmen er startskuddet på en tilflytterkampagne, som kører med forskellige film over de næste par måneder, og målgruppen er primært yngre mennesker og familier af enhver art.

Og foreløbige tal viser, at det også er her, filmen rammer: Unge mænd (25-34 år) er den gruppe, hvor flest har set filmen (også en hovedmålgruppe for kampagnen), og cirka 75 procent af de, der set filmen, er fra Region Hovedstaden.

I driller jo københavnerne lidt her – kan I ikke lide Vesterbro?

–  Det kan du tro, vi kan. Vesterbro og andre dele af København er skønne steder. Men vi vil gerne – med humor – fortælle historien om, at Helsingør også kan byde på både Café Latte og havkajak, endda på samme dag, og at der findes andre steder i landet, der kan byde på dejlige rammer og oplevelser.

Se filmen om Valdemar og hans familie her: