De europæiske virksomheder fører an, når det gælder om at skabe trafik fra mobile enheder.

Det viser en ny opgørelse fra Adobe Digital Index, der har undersøgt, hvordan virksomheder klarer sig digitalt på tværs af brancher i Europa.

Britiske virksomheder oplevede således, at 31 pct. af deres trafik i 2014 kom fra smartphones og 25 pct. i de nordiske lande. En stigning i begge tilfælde på omkring 8 pct.

Mere langsom går det i Frankrig, hvor væksten kun er små 6 pct. og på niveau med USA.

Rapporten viser endvidere, at der bliver stadigt længere mellem de virksomheder, der er bedst til at fange mobile brugere.

I Storbritannien oplevede de virksomheder, der er blandt de bedste 20 pct., at over halvdelen (52 pct.) kom fra smartphones og svarer til en stigning på på 21 procent i forhold til året før.

De bedste virksomheder i Tyskland og de nordiske lande oplevede en stigning på 16 pct.

Det er særligt virksomheder inden for teleindustrien, der laver de mest mobilvenlige hjemmesider, hvor den gennemsnitlige besøgstid ifølge rapporten er længere end både detail-, rejse-, medie- og underholdningsbranchen.

Men mest slemt ser det dog ud for den finansielle sektor, der trods øget fokus på bl.a. mobilbetaling.

Finansvirksomheder oplevede i 2014, at 20 pct. af trafikken kom fra smartphones, mens andelen udgjorde 26 pct. for de øvrige brancher.

Blandt bedste brancher er medie- og underholdningsindustrien, hvor 29 pct. af trafikken kommer fra smartphones og hvor andelen for de bedste virksomheder er lige under halvdelen (46 pct.).