Reklamefestivalen Eurobest, populært kaldet EM i reklame, har i år valgt at tildele svenske Volvo Trucks den prestigefyldte titel som Årets Annoncør.

Det sker som anerkendelse af kampagnen ”Live Test Series”, som er skabt i samarbejde med det svenske reklamebureau Forsman & Bodenfors.

Philip Thomas, der er CEO for Lions Festivals, hvorunder Eurobest hører, siger, at ”Live Test Series”-kampagnen rummer ”alt det, vi kigger efter, når vi skal vælge Årets Annoncør”:

– Volvo Trucks’ faste beslutning om at entrere med et reklamebureau, som er langt mere kendt for deres forbrugerrettede kampagner end for b-2-b-kampagner, kendetegner i sig selv en modig kunde. Læg dertil en fuldstændig tiltro til bureauet, et innovativt koncept og en gennemført integreret kampagne, og man står med et inspirerende, viralt smash. De vandt stort ved Cannes Lions, og jeg kan ikke få øje på noget andet europæisk brand, der kunne være mere værdigt til titlen som Advertiser of the Year 2014 end Volvo Trucks.

”Live Test Series” har siden lanceringen af den allerførste film, ”Ballerinaen”, i august 2012 vundet ubegribelige mængder af internationale priser – ved Eurobest 2013 vandt kampagnen 2 Grand Prix, 1 Guld, 2 Sølv og 2 bronze, og ved sidste sommers VM i reklame, Cannes Lions, lød høsten på ikke færre end 19 løver – heraf 2 Grand Prix.

I tilgift har kampagnen så også opfyldt det egentlige formål – at sælge trucks.

Hos Volvo Trucks fortæller Lars Terling, der er Vice President i Marketing Communications hos Volvo Trucks, at man for fire år siden skabte en ny kommunikationsstrategi, hvor det var et erklæret formål at blive ”kreativt modigere”.

– Og at arbejde med Forsman & Bodenfors, et bureau som i forvejen har en enestående track record for at kreere fremragende kundekommunikation, gav os mulighed for netop at nå det mål. Vi er meget stolte af kampagnen, og naturligvis af titlen som Advertiser of the Year ved Eurobest, siger Lars Terling, som selv kommer på scenen for at modtage trofæet ved Eurobest Awards Ceremony den 3. december i Helsinki.

Kampagne-filmene i serien, ikke mindst ”Epic Split”, der gik i luften i november 2013 med action-helten Jean-Claude Van Damme i hovedrollen, har uden diskussion været et af de største virale hits i 2013. Og er i øvrigt den mest sete bil-reklame nogensinde på YouTube.

Advertiser of the Year-titler ved Eurobest

2014 – Volvo Trucks

2013 – Canal +

2012 – Volkswagen

2011 – Kandia Dulce

2010 – IKEA

2009 – Guinness