Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har idømt Axel Kaufmann ApS, der står bag tøjkæden Kaufmann, en bøde på 3,7 millioner kroner for overtrædelse af konkurrenceloven. Kaufmann har betalt bøden og vedkendt sig forholdene.

Overtrædelsen drejer sig om, at der er blev udvekslet informationer med en anden virksomhed, der også driver tøjforretninger. Det er sket i perioden november 2014 til december 2017 i butikker i Frederiksberg Centret og Lyngby Storcenter.

I en pressemeddelelse kalder vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard Sørensen, det for en grov overtrædelse af konkurrenceloven, når konkurrerende virksomheder udveksler priser.

“Det ødelægger den effektive konkurrence og fører kunderne bag lyset. Nogle af tøjkædernes kunder kan derfor have betalt mere for tøj, end de ville have gjort, hvis de to konkurrenter ikke havde talt sammen,” står der i meddelelsen.

Selv kalder direktør for Kaufmann, Henrik Kaufmann, det for en bagatel i pressemeddelelse fra virksomheden:

”Vi har valgt at betale en bøde for at få afsluttet sagen. Den historiske informationsudveksling, der nu har udløst bøden, var i bagatelafdelingen og har ikke haft nogen skadevirkning på markedet, men vi accepterer konkurrencemyndighedernes holdning. Vi glæder os nu over afslutningen af denne sag og vil herefter se frem af.”

Dansk Markedsføring har været i kontakt med Kaufmann, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.