Der er en løbende diskussion, om NGO’er kan opnå resultater på bundlinjen, når det handler om tilstedeværelse på Facebook og andre sociale medier.

Spørger man World Animal Protection, der kørte en kampagne på Facebook i slutningen af 2014, så er svaret et klokkeklart ja.

Her lykkedes det at konvertere fans til faste bidragsydere med så stor effekt, at Facebook i dag har publiceret casen som den første danske ”Success Story”.

Heraf fremgår det bl.a., at kampagnen opnåede en konverteringsrate på 27 %.

Advice eksekverede

World Animal Protection fik hjælp af bureauet Advice, der gennem analyser af kampagnens performance på Facebook løbende optimerede indhold, målgruppe og budskaber samt opbyggede en annonceringsstruktur.

Det gik så godt, at man midtvejs i kampagnen valgte at flytte hele mediebudgettet til Facebook-indsatsen. Fundraisingchef for World Animal Protection Allan Laursen er glad.

– Facebook viste sig at blive vores primære trafikkanal. Det er et fantastisk annonceringsværktøj, der både giver mulighed for at udnytte vores eksisterende støtter som ambassadører og skabe yderligere volumen igennem en bredere målrettet annoncering, siger han.

– Vi valgte midtvejs i kampagnen at re-allokere vores annoncebudget til Facebook, da andre kanaler ikke kunne konkurrere på hverken volumen eller cost per conversion, siger han.

Lidt om kampagnen:

Tusindvis af herreløse hunde bliver dræbt i Europa årligt. World Animal Protection og Advice skabte underskriftindsamlingen “Stop hundedrab i Europa”, der opfordredrede danske europaparlamentarikere til at arbejde for en fælles europæisk lovgivning, der forbyder mishandling og drab af vores firebenede venner.

Billeder af hunde sammen med budskaber som: “Skydes ned bagfra?” og “Fodres med kød fuld af glasskår?” fik over 55.000 danskere til at skrive under.

34.000 blev konverteret fra Facebook.

Kampagnen blev rullet ud i display-bannere, på Facebook og via aktivering af kendisser og hundeelskere på sociale medier.

Du kan læse lidt mere om kampagnen her.