De tre danske øer har indledt et samarbejde, som skal udbrede kendskabet til øerne og tiltrække både turister og potentielle tilflyttere.
I den forbindelse præsenterer de Færgeevent 2006, hvor færgen Margrete Læsø vil sejle til Göteborg og Oslo i perioden 30. marts til 2. april.
Ombord på Margrete Læsø finder man en storslået udstilling om ø-turisme. Man vil kunne møde repræsentanter for de tre øers turisterhverv, se og prøve nogle af øernes specialiteter – f. eks. salt fra Læsø, grønt fra Samsø og sæbe fra Ærø – og udstillingen vil være udsmykket i stil med øernes kerneværdier – med natur og bevægelsesfrihed i centrum.
Netop kerneværdierne er væsentlige at få formidlet. Øerne har i 2004 gennemført en større undersøgelse, der viser, at ø-turister er et særdeles trofast publikum. Når man først har prøvet at holde ferie på én af øerne, er der op til 90 % sikkerhed for, at man vil vende tilbage til øen igen og holde ferie inden for fem år. De fleste vender tilbage år efter år.
Øerne repræsenterer for mange det ”oprindelige” Danmark. Ikke at forstå således, at udviklingen er gået i stå, men at tempoet er roligt, folk er opmærksomme på hinanden, og man omgiver sig med tilstrækkelig med natur og hav til altid at have plads og luft omkring sig.
web-adressen er www.oeferie.dk. pia