I går valgte den norske forsikringskoncern, Help Forsikring, at lukke selskabets treårige indsats på Facebook ned.

Årsag? Chikane fra brugerne og ringe udbytte, lyder det fra selskabets adm. direktør Johan Dolven.

Han har begrundet valget i et indlæg, som dels er trykt i Norges svar på Dagbladet Børsen, Dagens Næringsliv, og på selskabets hjemmeside.

– Man kan lære meget af kritik, men mudderkastning eller virksomheds-bitching er derimod ødelæggende. Det nedbryder medarbejderne, sværter samarbejdspartnere til og stjæler alt for meget tid og opmærksomhed, skriver Johan Dolven blandt andet i indlægget.

– På det seneste har der været flere eksempler i netverdenen, hvor forskellige virksomheder har været udsat for ren chikane. Det begynder som regel med en enkeltperson, der synger en halvkvædet vise. Alligevel ender det med, at den, der skriger højest, får virksomheder til at give efter i sager, hvor kunderens tydeligvis ikke har ret. Vi har set virksomheder, der betaler bare for at slippe for brokkehovederne, fortsætter han.

Han er godt klar over, at nogle vil omfatte tilbagetoget som fejt, og han anser det selv for skuffende, men desværre nødvendigt.

– Vi havde et oprigtigt ønske om at optræde pæne, invitere til dialog og dyrke en kultur for tilfredse kunder, der skulle vinde over enkeltpersoners chikane på sociale medier, men måske er Facebook ikke stedet, hvor vi, eller andre kundeorienterede virksomheder, hører hjemme?, forsætter han.

Om det siger mest om forsikringsselskabet eller Facebook, vil han overlade til andres vurdering.