Når disse linjer læses, så befinder 41-årige Annette Tingstrup sig i Nordindien sammen med sin mand Thomas Tingstrup. Bagude ligger en lang og flot karriere i den danske marketing-verden, der bragte hende til tops i en så prestigebetonet marketing-afdeling som Carlsberg.
Dette er således en historie om ikke at lade drømme forblive drømme. Og en historie om et anderledes og utraditionelt karrieresyn.
Annette Tingstrups afgang til Indien er således også afgang fra Carlsbergs højhus ved Valby Bakke, hvorfra hun i en årrække med titel af underdirektør og direkte reference til direktionen har skuet ud over verden og overvåget Carlsberg- og Tuborg-mærkernes markedsføring.
Den ene af hendes tre funktioner beskrives som brand-guardianship, og den handler om at overvåge, at al markedsføring af Carlsberg og Tuborg holder sig til de værdier, som koncernen har besluttet sig for, at de skal indeholde.
De to andre funktioner rummer ansvaret for alle globale markedsførings-aktiviteter på Carlsberg som f.eks. sponsoraterne (Carlsberg er det eneste af mærkerne, der har globale aktiviteter) samt support på de mange lokale marketing-aktiviteter hos bryggeri-koncernens partnere.
Den verden har hun nu forladt. Annette Tingstrup har sagt sit job op, og den 30. august tog hun for sidste gang elevatoren ned fra 15. etage. Dagen efter holdt Thomas Tingstrup fra sit job som idemand på reklamebureauet Wibroe, Duckert & Partners, og d. 1. september satte de sig i en flyver til Indien. Går alt som det skal vender de tilbage om et år. Thomas Tingstrup ved, hvad han vil, så han har taget orlov, mens Annette Tingstrup ikke ved det.
– Vi må se, hvad jeg har lyst til, og hvad der byder sig til den tid. Jeg er helt på det rene med, at der er et risikoelement ved at gøre sådan noget her, og jeg er da heller ikke interesseret i en klassisk karriere-stilling eller chef-roller. Jobindholdet er det helt centrale for mig, siger Annette Tingstrup, der forklarer det usædvanlige skridt med, at drømme er til for at blive realiseret.
– Hvis man får en livstruende sygdom, så er der mange, der på det tidspunkt begynder at tænke på at realisere nogle drømme. Men hvorfor skal man tvinges til at gøre det. Hvorfor ikke opleve, hvad du synes er vigtigt. Vi synes det er vigtigt både at opleve og at være sammen, og så elsker vi at rejse og har gjort det meget, siger Annette Tingstrup.
Drømmerejsen startede på grundlag af en helt anden drøm – nemlig at drive et vietnamesisk hotel. Det kunne af forskellige årsager ikke lade sig gøre, så i stedet er det blevet til en jordomrejse. Men tankesættet at etablere sig et andet sted i verden er altså ikke fremmed.
– Men det er ikke noget, der indgår i planerne. Turen er planlagt og vi har flyvebilletterne hjem om et år, siger Annette Tingstrup.
Hendes karriere inden for marketingverdenen startede med en cand. merc. eksamen i 80’erne og en ansættelse i Politikens Hus. Siden gik karrieren over reklamebureauet Henriksen & Sieling BBDO, marketingchef hos Aktuelt og Fritz Hansen, indtil hun i 1994 kom til bryggerierne som marketingchef i den internationale afdeling.
Det er på mange måder hendes baby, hun nu rejser fra.
– Jeg har udviklet afdelingen og tankesættet, vi arbejder efter, og jeg har haft det bedste job i den danske marketingverden – i hvert fald for mig. Men det er et godt tidspunkt at rejse på. Jeg foretrækker og er bedst til at arbejde med udviklings-projekter, mens der måske er andre, der er bedre til at fortsætte herfra, siger Annette Tingstrup.
Rejsen kommer til at foregå helt uden for de vestligt civiliserede områder i verden og er styret af først og fremmest en fascination af de gamle kulturer.
Den første periode kommer til at foregå i Nordindien, Nepal og Tibet og vil bl.a. indeholde et ophold på et meditations-kursus. Det er dog ikke noget, der er bestilt hjemmefra.
Siden går turen til Kina, som nok bliver det sværeste land at rejse i på grund af sproget.
Jul og nytår vil blive fejret i Burma.
– Vi har været der før, og det er et af de smukkeste lande i verden, siger Annette Tingstrup.
Derefter til Laos, ned gennem Cambodia og til Sydvietnam, hvor de vil anskaffe sig et par motorcykler for at køre op gennem landet til Nordvietnam.
Næste stop bliver Phillipinerne og herfra vil de bevæge sig syd og vest på gennem Indonesien helt frem til Singapore.
Herfra kommer rejsens eneste ophold i den vestlige eller vestligt orienterede verden, idet de vil gøre et kort ophold i Washington DC. Målet for denne etape er dog Sydamerika, hvor rejsen vil gå gennem Venezuela, Ecuador og Peru.
– Planerne er indrettet efter, hvilke tidspunkter der er bedst til de forskellige steder. Men der er masser af elastik. Det er kun flyveturene, der ligger rimelig fast, og vi vil bevæge os over land og vand så meget som overhovedet muligt. Det handler ikke så meget om at se verden som om at sanse, og derfor kan vi sagtens finde på at slå os ned et sted for en periode. Vi kan f.eks. begge godt lide at lave mad, så hvem ved. Måske vil vi bruge tid i Vietnam på at lave et gadekøkken, som er meget populært i landet, siger Annette Tingstrup, som udover at være marketinguddannet rent faktisk også er italiensk translatør. Hun kan i det hele taget klare sig på en række sprog – og det er jo ikke den værste egenskab, når man skal afsted på en drømmerejse jorden rundt.