FC København ramte plet med SoMe-håndteringen, da københavnerne fejrede nyheden om, at Nicklas Bendtner skifter norske Rosenborg ud med FCK i en drillende video, der blev delt flittigt på de sociale medier mandag aften.

Det mener Jan Christiansen, ekspert i sociale medier og VP Marketing i Bancore og stor FCK-fan, der forklarer baggrunden:

– Mandag begyndte med, at FCK-rivalen FC Midtjylland fik en del opmærksomhed, fordi klubben begyndte at følge Bendtner på Twitter og Instagram, og der blev derfor spekuleret i, om han var på vej til klubben. Den historie havde FC København fanget, så man fik produceret en video, hvor man ser Bendtner blokere FCM på Instagram, da klubskiftet var faldet på plads.

Hvad er der særligt ved det?

– Klubben underbygger med videoen FCK-træner Ståle Solbakkens selvskabte image af klubben som ”positiv arrogant”. FC København bruger dermed SoMe på en ganske intelligent måde, fordi klubben underbygger eget brand med de værdier, FC København gerne vil stå for, siger han og fortsætter:

– Klubben giver samtidig Bendtner, hvad der kun kan betegnes som en superstjerne-hjemkomst, og de viser også, at de i dén grad forstår, hvordan man skal bruge SoMe-platforme til at ramme målgruppen.

Kommunikationschef: En idé, der skulle følges til dørs

Jes Mortensen, kommunikationschef i FC København, fortæller, at der i dette tilfælde ikke ligger dybsindige overvejelser bag videoen med Nicklas Bendtner.

– Ideen opstod spontant, og heldigvis var Nicklas Bendtner straks med på ideen, som han synes var sjov. Det tror jeg også, du kan se i videoen, siger han.

Det er FC Københavns kommunikationsafdeling, der står for SoMe-håndteringen, og Bendtner-videoen er et godt eksempel på klubbens tilgang til SoMe, fortæller kommunikationschefen.

– Vi skal gribe gode idéer og lynhurtigt følge dem til dørs. Nogle gange går det godt, og andre gange ikke, siger Jes Mortensen og fortsætter:

– I dette tilfælde var der tale om et kærligt drilleri af FC Midtjylland, som det hører sig til i fodboldens verden.

Nicklas Bendtner er skiftet til FC København på en kontrakt, der løber året ud.

Du kan se den omtalte video her:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2. Sep, 2019 kl. 3.12 PDT