Mode og musik hører uløseligt sammen fra punkernes læderjakker til hiphoppernes sneakers og popstjerner med egne tøjkollektioner.

Derfor har Region Midtjyllands kraftcenter for mode, Headstart Fashion, allieret sig med NorthSide-festival, der skal få landets mode- og livsstilsredaktører til at få øjnene op for unge modevirksomheder i bl.a. Smilets By.

– NorthSide er en atypisk dansk festival, da vi er en bynær begivenhed uden et campingområde. Derfor er der blandt vores gæster et langt større fokus på mode, end man ser andre steder, og da vi samtidig har som erklæret mål at understøtte lokale initiativer med fokus på unge entreprenører, så er det helt oplagt for os at gå ind i dette samarbejde, siger John Fogde, talsmand for NorthSide.

Over to dage vil mode- og livsstilsredaktører fra ind- og udland blive inviteret til Aarhus og møde en række af regionens største mode-talenter.

– Baseret på en konkret efterspørgsel fra nogle lokale brands, har vi lavet et PR-tiltag som skal medvirke til at positionere helt unge brands og samtidig brande Region Midtjylland som et nyt mode hotspot, fortæller Christian Chapelle, der står i spidsen for Headstart Fashion.

– Vi har på forhånd sikret os interessen fra en række danske magasiner, og har efterfølgende også fået positive tilkendegivelser fra nogle udenlandske medier. Så vi har alt i alt store forventninger til arrangementet, tilføjer Christian Chapelle.

Den kommende PR-event kommer desuden til at sætte fokus på, hvordan NorthSide har gjort kunst, økologi og bæredygtighed til festivalens varemærke.