Opdateret: Webby Awards, det uofficielle web-VM, har offentliggjort listen over årets finalister, og flere danske bureauer er i spil til priser – herunder Hello Monday, &Co., Very (i dag Very Patchwork), Vice Media Scandinavia, Marvelous og Creuna.

Det er 22. gang, festivalen afholdes, og de forskellige cases bliver i den første fase enten ”nominee”, hvilket betyder, at man er videre til finalen, eller en ”honoree”, hvilket er en form for hædrende omtale.

I spidsen for årets danske felt lægger Hello Monday sig med tre finalepladser og fem honorees, skarpt forfulgt af &Co med to finalepladser og en honoree.

Finalepladser er det også blevet til for Very Patchwork, Creuna, Marvelous og Vice Media Scandinavia, mens en række bureauer gør sig fornemt bemærket med honorees: Molamil med hele fire styk, hvortil kommer Skybrud.dk, &Co, Frankly og Yellow/Stupid Studio med hver en.

Der er igen i år indsendt omkring de 13.000 cases fra over 70 lande, og der er grund til at være stolt, hvis man kommer med i det fine selskab – også selv om der ”kun” er tale om en honoree:

Skarp konkurrence

Officielle beregninger fra The Webby Awards siger, at det er typisk kun er otte procent af indsendelserne, der finder vej til shortlisten som nominee – og kun mellem 15 og 18 procent af de indsendte arbejder, der får titel af honoree.

Hello Monday, som sidste år løb med hele fem priser, er i finalen med We The Fans  i kategorien Sports Teams, Future Library i kategorien Art og Bendy10 i kategorien Art & Experimental.

Very og Shoot Happens er i finalen med VW-casen Generations i kategorien Best Copywriting.

Vice Media Scandinavia er i finalen med LikeWhatYouHate i kategorien Experimental & Innovation.

Creuna er i finalen med A New Home for White Architects i kategorien Architecture & Design.

Marvelous er i finalen med Walter & Alma i kategorien Film/Video, Integrated Campaigns.

&Co. er i finalen med Alt det vi deler i to kategorier – henholdsvis Advertising, Social Video og Advertising, Viral Marketing.

I hver kategori uddeles der to priser: En People’s Choice Award – som alle kan gå ind at stemme på – og den ”ægte” Webby Award, hvor det er dommerne, der bestemmer.

Du kan bladre rundt mellem alle årets nominees og honorees her – og der er mange af dem, så vi beder på forhånd om forladelse, hvis vi har overset danske arbejder på listen her.

Skriv til os – så tilføjer vi.

Vinderne offentliggøres den 24. april og priserne overrækkes ved The 22nd Annual Webby Awards Show i New York den 14. maj.