Vi har jo hørt det så tit. At batterier skal afleveres og ikke smides ud med husholdningsaffaldet.

Men budskabet er nødvendigt at gentage, og derfor har Elretur valgt bureauet Sunrise til at udvikle en kampagne, der skal få danskerne til at ændre adfærd.

Elretur står for indsamlingen af langt det meste elektronikaffald i Danmark, og kampagnen skal atter sætte fokus på, at batterier ikke skal smides ud sammen med bananskræller, kaffegrums, mælkekartoner og andet husholdsningsaffald.

De indeholder råstoffer, som fx jern, mangan og tungmetaller, der er yderst nyttige, når de bliver genanvendt – og giftige, når de bare går op i røg på forbrændingsanstalter rundt om i Danmark.

Elretur bad derfor Sunrise om at hjælpe med kampagnen, der går i luften i nu.

Stjerneinstruktør står bag

Bureauet, der dermed atter engang demonstrerer indsigt i danskernes vaner, handlinger og det, der skal til, for at vi ændrer adfærd, har derfor udviklet en film, en række bannere og det website, der bliver kampagnens informative omdrejningspunkt.

Filmen, der har Bodil Jørgensen i hovedrollen, er instrueret af Christoffer Boe og produceret af Circus Alphaville.

– Vi ved det jo godt, alle sammen. At vi skal aflevere vores brugte batterier, ligesom vi gør det med flasker, glas, aviser og ugeblade. Og når vi alligevel trænger til en kollektiv reminder her til lands, gider vi ikke løftede pegefingre eller at blive skældt ud som uartige børn, siger Jeppe Bo Ebstrup, partner på Sunrise

– Der skal noget andet til, og det synes jeg i høj grad er lykkedes med denne film. Budskabet er alvorligt nok. Men det glider bedre ned, når vi kan grine lidt samtidig, fortsætter han.

kampagnesitet kan danskerne både finde gode råd, fakta og alle de steder, hvor de kan komme af med brugte batterier i netop deres kommune.

Se filmen her.

Credits

Producer: Morten Hoffmann Larsen

Line Producer: Lotte Rørbye

Fotograf: Lasse Frank

Klip: My Thordal

On-Line Grading: Formtroopers / Jeppe Bingestam

Lyd: Morten Green / Tonemestrene