Det startede i begyndelsen af dette årtusind som små firmaer, der begik sig i, hvad man kaldte for permission-marketing. Databaser med tilmeldte e-mail adresser baseret på interesse-områder, som annoncører så kunne købe sig adgang til.
Ser man på tallene fra Skandinaviens største udbyder af direkte elektronisk markedsføring, Retail Internet, så ser det ud til at dette marked for alvor er ved at blive interessant. For femte år i træk fordobledes omsætningen hos Retail Internet, der således kom ud af 2005 med en omsætning på 32 millioner kr.
Det giver ifølge adm. direktør Torben Frigaard Rasmussen et resultat før skat og afskrivninger på tre millioner kroner.
– Resultatet af omsætningen er et par millioner bedre end forventet, og det er mere end en fordobling i forhold til 2004. Det er stadig rejse-, forlags- og postordrebranchen, der trækker omsætningen godt i vejret, men flere brancher melder sig hele tiden på banen. Også telebranchen, finansbranchen samt IT- og computerannoncørerne trækker efterhånden en større og større del af budgetterne, hvilket giver os realistiske forhåbninger om en kraftig omsætningsstigning i 2006 siger Torben Frigaard Rasmussen, der forventer at runde de 60 millioner i omsætning i 2006.
Retail Internet er en del af Preventure, hvis daglige drift i foråret blev overtaget af Bankinvest, efter at flere institutionelle investorer på vegne af Bankinvest tilførte Preventure stor kapital. Lars Kolind ejer 65 procent af aktierne og Bankinvest 35 procent. Svenn Dam er bestyrelsesformand i Retail Internet og bestyrelsesformand i Preventure er tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Direktør i Bankinvest Jesper Scharling Sørensen er også direktør i Preventure.