Gallup’s adm. direktør gennem de seneste 13 år, Rene Spogard, overlader fra den 2. april direktørstolen til Michael Jensen, der kommer tilbage til Danmark efter tre år som ansvarlig for markedsføringen af Coca-Cola på Philippinerne.
Rene Spogard skal fremover være ansvarlig for Taylor Nelson’s aktiviteter i Norden, Rusland og Baltikum, hvor koncernen efterhånden, bla. i kraft af Rene Spogard’s indsats i ledelsen, er vokset til en omsætning på 650 mio. kr. og 900 medarbejdere og derfor har behov for en mere overordnet organisation.
– Posten som Nordic Director for Taylor Nelson er at sammenligne med en slags bestyrelsesformandspost. Det faktum, at jeg ikke længere skal være dagligt ansvarlig for driften af en virksomhed giver mig tid til og mulighed for at koncentrere mig om andre interesser, såvel erhvervsmæssigt som privat. Det gælder f.eks. bestyrelsesposter eller investering i andre virksomheder, sige Rene Spogard.
Den nye Gallup-direktør er et alt andet end ubeskrevet blad inden for marketingverdenen. Michael Jensen har haft et markant karriere-forløb inden for mærkevare-industrien. Efter uddannelse fra Ålborg Universitet som cand. merc. var første trin et job i Danlind, der dengang var platformen for Procter & Gamble på det danske marked. Siden kom han til Danish Fancy Food som international produktchef og herefter begyndte karrieren inden for læskedrikke hos Carlsberg, hvorfra der jo ikke var langt til Coca-Cola. Michael Jensen har været i Coca-Cola koncernen i 8 år. Sluttede som commercial director i Danmark efter de første 5 og kom derefter til Philipperne, der er et meget stort marked for Coca-Cola. Koncernen beskæftiger 16.000 medarbejdere i Philipperne.