LOS ANGELES: Læs en tekst højt – og hør dig selv synge et hit.

Det er bare en af de mange features i en mobil-app, som den Idealab-støttede startup virksomhed Oben arbejder med.

Meget kort fortalt kan man indtale to minutters tekst, og med den lyd-bid kan Oben’s teknologi transformere det til tale på baggrund af input fra tekst, fx et Q&A så celebriteters stemmer kan svare fans, der stiller spørgsmål.

Via appen kan man også skabe en fotografisk avatar. Dvs. at f.eks. celebrities kan møde sine fans i virtual reality – og “tale” sammen.

I dette lille klip kan man høre hvordan appen på 30 sekunder transmogriffer en genert svensk &then deltagers oplæsning af en tekst til en lidt computer-agtig sang.

Teknologien minder meget Facebooks nyindkøbte avatar teknologi Oculus men har forskellige tilgange til teknologien.

Fælles for dem er, at de arbejder med machine learning. Så snart appen går live, vil der blive aggregeret så mange data, at teknologien hele tiden forbedres.

Perspektiverne for teknologien er omfattende, lige fra talende legetøj til virtuelle møder med læger.

For marketingbranchen kan det måske sætte en stopper for de pinlige voice overs i reklamer og film – for ultimativ kan teknologien gøre, at man kan transformere tale på et sprog, via tekst oversættelser, til tale på et andet sprog med den samme stemme.

Vi mødtes med den ene af hovedarkitekterne bag Oben, Adam Zheng, der har tjent sine første mange millioner på Kinas mest populær dating tjeneste. Det skete på en tur, der var arrangeret for den danske gruppe, der deltager i &then.

Mødes og sød musik opstår

Idealab fandt selv på at kombinere Adam Zheng med Nikil Jain, der begge var ude at lede nye ideer til at investere i. Og så fandt de på at udvikle Oben teknologien hvor man via fotografiske avatars og stemmer teknologi kan udvikle eller forbedre en lang række tjeneste.

Pt. fokuserer man især på dating, virtuelle møder, men også undervisning og naturligvis spil. Oben arbejder allerede nu sammen med bl.a Mattel, Caesars Entertainment, Vive, FoxCom og Alibaba, der er ved at integrere platformen i deres interfaces.

Især den kæmpe store asiatiske underholdningsindustri, med karaoke, virtuelle koncerter, gaming og gambling, kan udgøre et stort marked for Oben.

Her kan du se en lidt lang og rørende video, der forklarer, hvad stemmeteknologien kan.

Og hvis man nu har lyst til at tage en tur ned gennem skrækkelige voice overs gennem tiderne, så er her et par stykker:

Kirsten Dinesen fra PR og content marketing bureauet Frontpage dækker i år de faglige indlæg fra &then konferencen i Los Angeles.