Den glade – men ubetinget ædru – ølchauffør, der kan køre bil efter at have drukket 30 stk. bajere (Superlight selvfølgelig) har nu grund til at være endnu mere glad. Han har nemlig også gjort tv-seerne glade. De har kåret reklamefilmen til januar måneds bedste på TV2.
Det indbringer bryggeriet og reklamebureauet Wibroe, Duckert & Partners prisen som januar måneds Den Glade Seer.
Samtidig med offentliggørelsen af dette kan Markedsføring og TV2 i dette nummer offentliggøre et nyt samarbejde: Reklamefilmenes Top 10, som vil blive offentliggjort i hvert nummer af Markedsføring fremover.
Hidtil har TV2 kun offentliggjort vinderen uden at fortælle noget om, hvilke film, der har været med i opløbet. Men det ændres nu. Fremover vil Markedsføring i hvert nummer rumme ugens 10 bedste reklamefilm.
Den analysetekniske baggrund bygger på, at Gallup hver uge spørger 500 seere, om hvilke tre film, der har været vist på TV2, som de bedst kan lide. Filmenes score bygger på en registrering af de indsamlede data for både forrige måned og indeværende måned.
Selvom TV2 Reklame nu offentliggør en ugentlig Top 10 liste, så uddeles Den Glade Seer kun en gang om måneden, og vinderen vil altid være den film, der ligger nr. 1 i månedens sidste uge. Det vil være muligt for en film at hoppe direkte ind på listen i den sidste uge og vinde prisen.
På ugens liste er det værd at bemærke – udover vinderen, at både Reklame for Alvor filmen om nydanskere og Kvicklys rosenrøde familiidyl har fundet nåde hos seerne.

FEM GANGE FISKEBRANCHEN
Fiskebranchen blev den helt store vinder i 1999, men da denne kampagne nu er stoppet, bliver der således bedre plads til andre kampagner i konkurrencen om Den Glade Seer.
Nørgaard Mikkelsen opnåede med Fiskebranchen prisen hele fem gange.
Set fra bureau-vinklen får bureauet i Odense dog skarp konkurrence fra Wibroe, Duckert & Partners, som nu har fire statuer på hylderne. Disse fire repræsenterer dog to annoncører i form af Tuborg Squash og Scandlines.
Endelig opnåede Young & Rubicam Copenhagen i 1999 to priser for TeleDanmark film med Thomas Eje, og DDB Needham fik november måneds Glade Seer for en film for Q8 med Kurt og Benni.