GlaxoSmithKline har lagt en anerkendt test på nettet, som kan hjælpe danskere med astma til at se, om sygdommen er under kontrol. Testen er en del af GSKs nye astmasite, hvor en smilende guide byder besøgende velkommen til et univers fuldt af oplevelser.
Både testen og det livsstilsorienterede site er udviklet af TBWAPLAY. Her finder man både facts om den kroniske sygdom og videoklip med en bjergbestiger med astma, der fortæller sin historie. Budskabet er, at man kan nå sine mål, selv om man har astma – bare man følger nogle enkle råd.
Det hele præsenteres i et gennemtænkt design med blød underlægningsmusik.
Astmakontrol.dk er ikke som andre sundhedssites domineret af fakta og forbud. De nævnes også, men i indholdet er der mere lagt vægt på at fortælle om muligheder frem for begrænsninger, hvad enten det gælder fritids- og arbejds- eller familielivet for Danmarks 300.000 børn og voksne med astma.
– Vi vil gerne informere målgruppen om mulighederne for at opnå total kontrol med sygdommen. Med testen vil vi styrke vores image som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed, der gennem forskellige initiativer støtter det offentlige sundhedsvæsens mål for forebyggelse og behandling af astma i Danmark, siger kommunikationsmedarbejder i GSK, Berit Jørgensen. pia