Da de kreative nordjyder i 2013 ”brølede” for første gang – ved premieren på den nordjyske prisfest Årets Brøl – var det reklamebureauet SHRPA, der løb med dengang 7 ud af 16 uddelte priser.

Siden er der kommet et par nye kategorier til, så man nu er oppe på 20 styk (herunder Grand Prix), og selv om SHRPA denne gang må ”nøjes” med 7 ud af 20 uddelte priser, så var der heller ikke i år nogen tvivl om, hvem den største vinder var.

SHRPA var i år nomineret 20 gange i 12 ud af de 20 kategorier – for løsninger for henholdsvis Nibe Festival, Randers Tegl, Aalborg Kommune, Aalborg Lufthavn, EHRENBERG Kommunikation, Cool Well og Sæby Fiskeindustri – så vinderchancerne var til at få øje på, og det blev samlet set altså til 7 priser.

De 5 af priserne blev givet for kampagnen ”Vis omtanke i trafikken – Alt andet er til Grin” for Aalborg Kommune – Trafik & Veje. Den vandt kategorierne Digital Kampagne, Film – øvrige, Kampagnekoncept Offentlig, Sociale Medier og endelig årets Grand Prix.

– Sidste år blev vi den helt store vinder, og igen i år har dommerkomitéen peget på os som vinder i seks kategorier plus den særlige Grand Prix. De mange førstepriser vidner om vores stærke fodfæste i markedet, og den position udnytter vi til at skabe kampagner, der gør vores kunder endnu mere konkurrencedygtige. Desuden retter flere og flere af de store brands på landsplan uopfordret henvendelse til os, og det tager vi som et udtryk for, at vi har fundet en effektiv, kreativ åre, siger Adam Bennike, bureaudirektør i SHRPA.

På andenpladsen kom Clienti, som vandt 4 priser for løsninger for Cembrit, HH Simonsen (2) og Energi Nord, og på tredjepladsen kom Det Nye Sort med 3 priser for løsninger for Public Image, Aalborg Studenterkursus og Aalborg Universitet.

Otte bureauer var på scenen
I alt delte otte bureauer de 20 priser ved Årets Brøl 2014, som løb af stablen med prisoverrækkelser og fest i Nordkraft i Aalborg fredag aften.

Juryen var i år fire mand mindre end sidste år, men det var kompetente kræfter, der havde haft de 150 indsendte arbejder under luppen.

Formand for Årets Brøl-jury 2014 var igen i år Thomas Hoffmann, kreativ direktør, &Co, som også stod for aftenens faglige indlæg ”The Long Walk With Walken”, hvor han fortalte om &Co og Bacon CPH’s multi-prisvindende kampagne ”Made From Cool” med Hollywoodstjernen Christopher Walken i hovedrollen.

Han – altså Thomas Hoffmann – havde i årets jury følgeskab af Niels Heilberg, Senior Creative, Hjaltelin Stahl, Troels Nørlem, Director, Designit, Thomas Fabricius, Kreativ direktør, DDB Copenhagen – og sidst, men ikke mindst, Søren Christensen, Client Service Director, Robert/Boisen & Like-minded.

Bag prisen står Erhverv Norddanmarks Kreativgruppe samt en række støttepartnere som blandt andre Danske Bank, Aalborg Zoo og Nordjyske Medier.

Her er alle vinderne ved Årets Brøl 2014

App eller Mobilt Website

Huge Lawn-Miracle Apps for Nordsøen Oceanarium

Corporate Identity          

Form Agenda for RadioAnalyzer

Emballagedesign

Clienti for HH Simonsen

Corporate Website        

Public Image for Revisionsfirmaet Honum & Dyg

Print                        

SHRPA for Nordjyske Medier

Rebrand Identity              

Clienti for HH Simonsen

Kampagne- eller Produktwebsite          

Form Agenda for Giftzoo

Reklamefotografi             

SHRPA for Nordjyske Medier

Direct Marketing              

Clienti for Energi Nord

Mini Identity                       

Det Nye Sort for Public Image

Digital Kampagne            

SHRPA for Aalborg Kommune/Trafik & Veje

Film – reklame

Det Nye Sort for Aalborg Studenterkursus

Film – øvrige                         

SHRPA for Aalborg Kommune/Trafik & Veje

Kampagnekoncept B2B                 

Clienti for Cembrit

Kampagnekoncept B2C                 

Det Nye Sort for Aalborg Universitet

Kampagnekoncept Ofentlig

SHRPA for Aalborg Kommune/Trafik & Veje

Outdoor                                  

Feder+Okkels for Aalborg Zoo og Spar Nord

Sociale Medier

SHRPA for Aalborg Kommune/Trafik & Veje

Unikt kampagneelement             

Weber-Stephen Nordic for Weber-Stephen Nordic

Årets Brøl 2014 Grand Prix          

SHRPA for Aalborg Kommune/Trafik & Veje

Du kan læse mere om Grand Prix-vinderkampagnen “Vis omtanke i trafikken – Alt andet er til grin”.

Og kampagnefilmen kan du se her.