Pumpevirksomheden Grundfos’ danske salgsselskab er suspenderet af FN i seks måneder som følge af skandalen omkring olie for mad-programmet i Irak. Det bekræfter chefjurist Christian Hartvig, Grundfos.
I alt to danske virksomheder og 114 virksomheder verden over har ifølge Jyllands-Posten fået besked fra FN om, at de i mindst seks måneder ikke er med på listen over leverandører, der kan handle med FN.
– Vi har også modtaget en opfordring til at forklare, hvad vi har gjort siden 2000 og 2002, hvor vi var involveret i hændelser. Det vil vi selvfølgelig gøre. Vi betragter det som en naturlig reaktion på, at vi ikke dengang havde processer, der kunne fange problemet, siger Christian Hartvig. Dermed kunne mellemledere foretage sig ting, som ikke var i Grundfos’ interesse, påpeger chefjuristen.
To medarbejdere i Grundfos blev i sin tid fyret, da de havde accepteret at betale returkommission til irakiske myndigheder. Senere vurderede selskabet, at der ikke var tale om returkommission, men overfakturering.
/ritzau/