I maj i år blev Guava lanceret i Sverige, Danmark, Norge og England ved en sammenlægning af tolv virksomheder inden for on- og offline marketing og søgemaskineoptimering, herunder svenske SEO Logik.
Allerede to måneder efter sammenlægningen høster Guava nu fordelene af synergieffekten og opretter Guava Media i Sverige, hvor selskabet i forvejen ejer Guava Sweden.
Ved brug af ”affiliate markedsføring” er bannerannoncer først indbringende i det øjeblik, brugeren aktiveres – en provisionslignende annonceringsmodel, som flere og flere websites er begyndt at vælge, når de lader virksomheder annoncere på deres sites.
Flere medier er allerede en del af det svenske netværk.
– Som affilieret medie i Guavas netværk har vi med stor tilfredshed kørt en række kampagner på vores sites. Vi får først betaling for annoncepladsen, når besøgende reagerer ved for eksempel at foretage et køb eller tilmelde sig en tjeneste. Og det gør de i en sådan grad, at denne type bannerannoncering indtil videre har givet os langt mere værdi end de traditionelle bannerreklamer, siger webmaster Jakob Mogensen, Hitmedia og Gratisting.se.
– Annoncørerne er oven i købet yderst tilfredse – de betaler kun ved konkrete resultater og så kan de spore en ny kunde eller et solgt produkt tilbage til annoncen på vores site
– Guava Media er meget mere end et netværk. Uden kreative annoncer fungerer affiliate markedsføring ikke. For i bund og grund drejer det sig om at komme i dialog med brugeren og aktivere dem, så de handler på baggrund af annoncen. Først dér får både annoncør og medie smæk for skillingerne. Og hvem vil ikke gerne tilbyde sine kunder det, siger Michael Hegelund, Guava Media.
sit