Den 30 minutter lange novellefilm Walter & Alma, som bureauet Marvelous og instruktøren Thomas Levin skabte for Microsoft Danmark sidste år, har på det nærmeste skovlet priser ind – og nu føjes endnu en til samlingen: Guld ved Internationalist Awards for Innovation in Media i New York.

Novellefilmen, der har Kim Bodnia, Frida Luna Roswall Mattson og Laura Christensen på rollelisten, er skabt uden så meget som skyggen af produkt og brand – men derimod ud fra ideen om at vise, hvad Office 365-værktøjet kan, i stedet for at fortælle om det – og det krævede et vist mod. På begge sider af bordet.

– Idéen er baseret på en stærk indsigt, en show don’t tell-tilgang og en løsning, der er så bold, som den kan blive, siger Mikkel Stig Christensen, Creative Director hos Marvelous, og tilføjer:

– Det krævede i den grad mod at tage brand og produkt helt ud af filmen og stole nok på, at filmens skabelse og historierne omkring den i sig selv var bevisførelse nok. Det beviser i min optik, hvor stærk kreativitet er som virkemiddel, og hvor langt du kan komme ved nogle gange at ophæve alle normer og gøre tingene anderledes.

Føltes rigtigt fra starten

Tidligere har Walter & Alma-kommunikationen vundet masser af priser både herhjemme og i udlandet – og både reklamepriser og kortfilm-priser.

I sidstnævnte kategori kan bl.a. nævnes tre priser ved Shots International Independent Short Film Festival 2017.

Også på den resultatmæssige front har kampagnen skabt resultater: Ifølge Microsoft og Marvelous skabte filmen og kampagnen inden for det første halve år 14 mio. media impressions og en Return on AdSpend på 368 procent.

Og der er da også forståelæigt nok stolthed over projektet, resultatet og priserne hos bureauet:

– Det var én af de der idéer, der føltes rigtig fra starten, og vi er dødstolte over den succes, filmen og kampagnen bag har fået. Vi er lykkes med et projekt, der har vundet mange priser I udlandet for sin kommercielle værdi, men også for sin kunstneriske værdi. Det er stærkt, siger Christian Strand, Marvelous’ Nordic Managing Director, og tilføjer:

– For os som bureau har Walter & Alma i den grad sat os på kortet og været med til at bringe os et andet sted hen. Det er fantastisk bekræftende, når kunder og brands selv ringer og siger, at de godt kunne tænke sig at tale med os om et lignende projekt. Og så er det da død-bekræftende at lave noget, som anerkendes med guld i et reklamemekka som New York.

Har også vundet tidligere

Prisen – Internationalist Awards for Innovation in Media – er i øvrigt også tidligere gået til Marvelous: Det skete i 2016, da bureauet vandt for CPH Moments for Copenhagen Airport.

Og også enkelte andre danske navne har tidligere stået på vinderlisten ved awardshowet.

I 2015 vandt Vertic og Vestas guld for A Race We Must Win – en kampagne skabt i forbindelse med Volvo Ocean Race.

Samme år løb Marvelous’ søster, Mediabrands-bureauet BPN, med sølv for Don’t Close Your Door… for Læger Uden Grænser, og tilbage i 2012 var Vertic og Vestas også på podiet for at modtage guld for Energy Transparency-kampagnen.

Se alle 2018-vinderne her, få mere at vide om Walter & Alma-casen her – og se eller gense den prisvindende kortfilm herunder.