Kategorien Kundeloyalitet var genstand for særligt mange kæmpende, med hele 11 ud af DM-konkurrencernes i alt 43 nominerede.
Citroën-kampagnen, udført med bureauet Sepia, løb med førsteprisen i kategorien og med selve årets Direct Marketing Pris som overalt-vinder.
Men gruppen fremviser også mange andre kandidater.
Tele Danmark Mobil – igen sammen med Sepia – kørte en kampagne over for storkunder, herunder med brug af fjernstyrede biler og Polaroid-kameraer.
Også en Mobilix-kampagne fra McCann Erickson og Scan Direct var med i opløbet. Baileys fik, med bureauet Leo Direct/Sales, kæmpet imod sit eget ry som en lidt konet tøsedrik. Det skete med henvendelser til 10 barer og til udvalgte reklamefotografer. Baileys er alt for god en drik til at have et kedeligt rygte, mener United Distillers & Vintners Denmark.
Og så skal nævnes en direct mail-kampagne til børn, hvor DTO Ide & Kommunikation og Guldbageren forsøger at sælge den lokale bager også til børn under 13 år. Det sker med klubben Krummeklubben. Loyale kunder skal jo skabes tidligt.
Nævnes skal også Neo Ideo og Tele2/Get2Net med nyskabelsen Dots – point til Get2Nets internetkunder, hver gang de surfer på nettet.
Kundeloyalitet er også, hvad selv HT formår at skabe med sit til stadighed mere individuelle kundeprogram. Ideen er nærliggende, men faktisk er det lykkedes for HT at skabe et program for stamkunder, så de kan få personlig information helt ned på stoppesteds-niveau. Og bl.a. få tilsendt breve med oplysning om ændringer i ruter og køreplan.
I kategorien Kundeloyalitet findes også en af årets Special Awards – en specialpris, som dommerne kan uddele til direct marketing-kampagner, som skiller sig ud uden at kunne vinde en kategori.
Det er freelance tekstforfatteren Henrik Sigvardt fra Odense, som med en web-side og et nyhedsbrev søger at ophæve geografiske afstande, holde på sine kunder og forretningsforbindelser og samtidig søge at få sine kunder til at anbefale firmaet Sigvardt Ltd. til andre.
www.sigvardt.dk får sin Special Award, fordi den holder sig til web og email, og fordi den er så godt gennemført med markedsføring over for faste kunder.
Og så får den en af dommerne, Sverre Riis Christensen, til at spå om fremtiden, mens vi går rundt i dommernes hemmelige lokaler på Amager og ser på de udvalgte kampagner:
– Om 5 år ser vi ikke dette rum. Meget mere bliver web-baseret, ikke så meget sendes i papkasser. Det er den vej det går. Heldigvis stiller Post Danmark ikke krav om, at der skal være frimærke på, for at det kan kaldes direct marketing.