Siden Star Tour i marts annoncerede stillingen som rejsende kaffe- og vintester har 5.633 danskere søgt stillingen, der af Star Tour betegnes som ”Danmarks bedste job”.

Inspirationen kommer fra Queensland Tourism Board, der i 2009 lancerede ”Verdens Bedste Job”, hvor et heldigt asen blev hyret til at passe på en lille ø i Australien.

En kampagne, der bl.a. blev hædret ved VM i reklame, Cannes Lions. Star Tour har i øvrigt fået Queenslands velsignelse og et held og lykke med på vejen.

Nu er Star Tour-jobbet besat, og valget faldt på 40-årige Martin Nordkvist, der til daglig arbejder som salgskonsulent i restaurationsbranchen og tidligere har været vinsælger i Føtex. Han fik fredag overrakt en kontrakt på stillingen hos Star Tour.

Skal rapportere hjem

Star Tours’ pressechef Nikolai Johnsen fortæller, at det har været svært at vælge blandt så mange ansøgere, men at valget faldt på Martin Nordkvist på grund af en kombination af hans arbejdsmæssige baggrund og hans personlighed.

Blandt de mange forskellige mad- og vinoplevelser venter besøg i det græske øhav, på Tyrkiets solkyst og i den spanske varme ved Middelhavet. Herfra skal Martin Nordkvist rapportere hjem til de 200.000 danskere, der følger med på Star Tours sociale medier som Facebook og Instagram.

Baggrunden for stillingen er de nyoprettede Taste-caféer hos Star Tours Blue Star-hoteller, hvortil rejsebureauet altså har ledt efter en ”kaffe- og vintester” for at sikre, at niveauet er i orden.