En opsigtsvækkende rokade har fundet sted i dag i JP/Politikens Hus. Hans Engell, der har været Ekstra Bladets administrerende chefredaktør siden 2000, fratræder.

– Hans Engell har ydet en fornem indsats gennem syv år på en af branchens vanskeligste chefredaktørposter og afleverer en sund avis til sin efterfølger, siger Jørgen Ejbøl, der er formand for bestyrelsen for JP/Politikens Hus A/S.

Hans afløser bliver Poul Madsen, chefredaktør 24timer, der tidligere har været journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet og var før det ansat på TV2.

– Det glæder mig, at Ekstra Bladets nye ledende chefredaktør er fundet i Huset. Poul Madsen har vist sit store talent både redaktionelt og ledelsesmæssigt bl.a. ved etableringen af 24timer, siger Jørgen Ejbøl.

Over for Ekstra Bladets medarbejdere byder Hans Engell sin afløser velkommen med disse kække ord:

– Poul har ud over mange andre gode egenskaber den store fordel, I kender ham. Til gengæld har I det problem – han kender også jer!

Hans Engell konstaterer, at oplaget er faldet, men at avisens indflydelse og pladsen som en af landets bedste avisforretninger er fastholdt.

– Ekstra Bladet er i dag en moderne medievirksomhed både på print, nettet og web-tv. Klar til fremtidens udfordringer med nye tillæg i avisen og førende i udviklingen på net og web-tv. Det resultat er skabt i et fællesskab, jeg er stolt af at have været en del af.

Man vil i Ekstra Bladet fortsat støde på Hans Engell, idet han bliver politisk kommentator. Derudover vil han kaste sig over foredrags- og skribentvirksomhed.

På 24timer bliver Marianne Gram ansvarshavende chefredaktør, og Claus Johansen udnævnes ligeledes til chefredaktør. De har begge været redaktører på 24timer og har tidligere været ansat på både Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken.

peng