Mere end tusinde balloner med grisemotiv vil blive sendt til vejrs på Rådhuspladsen den 4. oktober, som et symbol på, at grisene skal have mere plads for at leve et ordentligt liv.
Samtidig vil der stå en griseskulptur af balloner på Rådhuspladsen.
Skulpturen skal få de forbrugere, der går forbi, til at tænke på, hvad de hver især kan gøre for at hjælpe grisene i dag.
Det bedste bud, Dyrenes Beskyttelse har til forbrugerne er at købe svinekød med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” eller økologisk svinekød, så er man sikker på, at soen har haft et godt og frit liv.
Sult, slåskampe, for lidt plads og skader er dagligdagen for millioner af svin, og selv om medierne i den sidste tid har sat fokus på danske søers hårde liv, kan søerne ikke få opmærksomhed nok, siger Bent Hindrup, formand for husdyrudvalget i Dyrenes Beskyttelse.
– Forholdene for de danske søer skal ændres nu. Vi kan ganske enkelt ikke være bekendt fortsat at være tilskuer til, at søerne lider så voldsomt som det er tilfældet, tilføjer Bent Hindrup.
Derfor bruger Dyrenes Beskyttelse netop Dyrenes Dag den 4. oktober til at lave en happening, der gør opmærksom på søerne.
Happeningen begynder på Rådhuspladsen kl. 11.30 og slutter kl. 12.30.
Bent Hindrup vil slippe søerne fri og musikgruppen Fars Grise vil give nogle numre til støtte for grisen. Efter happeningen på Rådhuspladsen vil skulpturen blive transporteret til Frederiksbergcentret, hvor den vil stå i efterårsferien. pia