Hästens lancerer sin første globale kommunikationskampagne. Pris: 10 mio. USD i 2008.
– Vi bliver nødt til at bevæge os fremad og skabe en global forbindelse til vort brand, siger global kommunikations- og marketingchef i Hästens, Emma Sandsjö.
Virksomhedens synlighed er nemlig eksploderet de seneste 15 år siden. Fra dengang kun at være kendt i Sverige og ganske få andre lande administrerer det i dag 28 landemarkeder. I den globale kampagne er fokus på svensk funktionalitet nedtonet til fordel for drømme om ypperlig luksus.
– I reklamerne er det væsentligt at skabe emotionel forbindelse til brandet. De funktionelle attributter vil altid være en del af vort brand, men det vil man kunne finde nøje beskrevet på vor hjemmeside, fortsætter Sandsjö.
Kampagnen bærer titlen “The bed of your dreams” (dine drømmes seng). En nøgen kvinde svæver i drømme i forskellige stillinger over sin Hästens-seng, og den internationale modefotograf Simon Procter blev hyret til opgaven.
– I drømme er alt tilladt. Her kan du være den, du ønsker at være, siger Sandsjö.
Kampagnen vil ud over bannerannoncer og butiksskilte vægte print og bestå af annoncer i internationale livsstilsmagasiner som Vanity Fair, Wallpaper og Elle. Som led i det ny, stærkere internationale fokus har Hästens skiftet sit hidtidige bureau ud med Barker/DZP i New York.
Læs mere i Markedføring nr. 13-2008, der udkommer i dag.