Lars Jul fra Mount Belzoni Production har igen i år vundet prisen for Årets Reklame ved den danske award-festival Prix Radio 2017.

Dermed kan den aktive producer fra Djursland for tredje gang kalde sig vinder af Danmarks mest prestigefulde radiopris, idet han også kunne løfte trofæet sidste år – og i 2012.

I 2012 og 2016 vandt han for spots for Langelandsfestivalen, men i år gik prisen til Lars Juls arbejde for Electrolux.

I det 30 sekunder lange, prisvindende spot ”Electrolux UltraSilencer Zen” speaker produceren selv, mens produktet, reklamen omhandler – en støjsvag støvsuger – kører i baggrunden.

– Denne reklame stikker ud, fordi den ikke pakker noget ind eller ”larmer” som mange radioreklamer, hvor lytteren overlæsses med information. Her smider jeg straks kortene på bordet, og så viser jeg med lyd, hvor stille støvsugeren er, forklarer Lars Jul.  

Eget studie i baghaven

Lars Jul startede karrieren som radiovært og arbejdede blandt andet som chefproducer for Radio 2/Radio Uptown i København, inden han blev selvstændig, og gennem årene har han lavet mere end 3.000 radioreklamer til firmaer som bl.a. Elgiganten, jem & fix, Toys’R’us, Magasin og Djurs Sommerland.

– Jeg har fundet det perfekte set-up med mit eget lydstudie i baghaven, hvor jeg bor. Jeg er både idémand, tekstforfatter og producer. Det gør det dejlig enkelt og effektivt. Når jeg først har ideen i hovedet, løber det nærmest ud af hænderne på mig. Mit arbejde er min hobby, og jeg elsker det, siger den nykårede radioreklame-mester og tilføjer:

– Jeg bruger et enkelt set-up og gode lydeffekter. Jeg har altid haft en fascination for lyde. Jeg husker, hvordan jeg som dreng kunne ligge inde på mit værelse og høre, når en Volvo gled forbi ude på vejen, fordi dens pyntelister susede i vinden.

Prix Radio 2017 – Danmarks Officielle Radiopriser – er en del af Radiodays Danmark, der arrangeres af DR, Bauer Media, Danske Medier og Radio24syv.

Årets priser blev uddelt i fredags på Vega i København – du kan se alle vinderne her.

Og så kan du lytte til Lars Juls vinderspot herunder. Hans tidligere vinderspots kan høres her.