Filmen Voiceless Women, skabt af produktionsselskabet Uitch Iscratch for den lille NGO New Lives, vandt mandag aften en sølv-løve ved reklame-VM i Cannes.

Vinderfilmen viser seks forskellige kvinder, fremstillet i omgivelser, så de ”ligner” prostituerede. Men når kvinderne taler, så er de synkroniseret og taler med mandestemmer.

Og det er ganske hård kost, for det, kvinderne siger, er sætninger, som er hentet fra autentiske online-fora, hvor mænd ”anmelder” kvindelige sex-arbejdere.

Jacob Salling, der er producer hos Uitch Iscratch, siger til Markedsføring, at han er glad, stolt og ydmyg over prisen, som gives i kategorien Health & Wellness:

– Vi giver noget tilbage til en vigtig sag. Det er en idé, der har vokset sig større og større, og som vi håber og tror kan bidrage til en bedre verden.

Filmen gav anonyme henvendelser 

Organisationen New Lives har gennem en årrække kæmpet for at hjælpe mennesker, der er ofre for sex trafficking – menneskesmugling med seksuelt formål.

Og filmen, der mandag aften blev præmieret i Cannes, er i høj grad også New Lives’ fortjenste, mener Jacob Salling.

– De sagde til os ” I ved, hvad I laver. Vi har tillid til jer”, siger han og fortsætter:

– New Lives er jo en lille bitte græsrodsorganisation, som uden løn og tak, men af hjertets godhed prøver at hjælpe mennesker, som er eller har været ofre for trafficking. Så det er i dén grad også dem, der skal have æren.

Voiceless Women blev lanceret 18. november sidste år på EU’s internationale Anti-trafficking Dag, og den trængte igennem: To uger efter, at filmen var kommet ud, indløb anonyme tip om to ejendomme, som husede kvinder, der var ofre for sex trafficking – de blev hjulpet i sikkerhed af New Lives.

– Måske lukker folk øjnene for problemet, men vi ved positivt, at henvendelserne til New Lives steg, efter at filmen var offentliggjort, siger Jacob Salling.

Første gang i Cannes

I Cannes sidder de to instruktører bag filmen, Martin Nørgaard Furze og Mette Carla Albrechtsen, og venter på at komme ind til prisuddelingen i festival-palæet, da Markedsføring fanger førstnævnte på en mobil.

Martin Nørgaard Furze er i dag selvstændig og instruerer for bl.a. Uitch Iscratch, og han siger:

– Jeg er helt ekstremt målløs over dette her. Overrasket og virkelig glad. Jeg synes, Mette og jeg har haft et sejt og smukt parløb. Vi har virkelig slidt, og vi har været et supergodt team. 

Martin Nørgaard Furze har tidligere været involveret i VW-kampagner, da han var hos Subsero, og det var også ham, der var den ene halvdel af makkerparret bag en Trump-løgnedetektor i 2017 – men Cannes er nyt: 

– Jeg har været med til at vinde priser herhjemme, f.eks. ved Creative Circle Award, men aldrig i Cannes. Så vi er mega-stolte.

Og det har både New Lives, Uitch Isratch, Martin Nørgaard Furze, Mette Carla Albrechtsen og hele holdet bag filmen også grund til at være:

I kategorien Health & Wellness var der indsendt 1.186 bidrag fra 52 lande – der blev givet 33 løver: Én Grand Prix, fem guld, 10 sølv og 17 bronze.

Se eller gense den danske sølv-vinderfilm Voiceless Women her – foreløbig status over danske løver og shortlister under filmen.

Danske løver og shortlister pr. dags dato her.

LØVER

Health & Wellness

– SØLV: Uitch Iscratch for Voiceless Women for organisationen New Lives (Direction)

SHORTLISTER

Digital Craft

– Virtue for adDRESS the Future for Carlings (Cross Cannel Storytelling)

– Virtue for adDRESS the Future for Carlings (Personalised Storytelling & Experience)

– Virtue for adDRESS the Future for Carlings (Innovative Use of Technology)

– Virtue for Genderless Voice for Pride Copenhagen (Experience Design)

Entertainment

– & Co. for The Lift for Bianco Footwear (Fiction Film: Up to 5 minutes)

Innovation

 – Virtue for Genderless Voice for Pride Copenhagen

Glass – The Lion for Change

 – Virtue for Genderless Voice for Pride Copenhagen

Health & Wellness 

– Uitch Iscratch for Voiceless Women for organisationen New Lives (Direction)

– Uitch Iscratch for Voiceless Women for organisationen New Lives (Direction)

– Uitch Iscratch for Voiceless Women for organisationen New Lives (Cinematography)

Film Craft

– Bacon Copenhagen for The Indoor Generation for Velux (Direction)

– Bacon Copenhagen for The Indoor Generation for Velux (Cinematography)

– Bacon Copenhagen for The Arrivals for SAS (Direction)

– Bacon Copenhagen for Almost Human for Carlsbergfondet (Script)

– New Land for The Lift for Bianco (Direction)

– New Land for The Lift for Bianco (Script)