Det er ikke verdens letteste sag at skabe hoved og hale i omtalen af ens virksomhed på de sociale medier. Ret beset er der hundredvis af platforme, og når de kombineres med de 5-10 siloer i virksomheden, der burde reagere, er risikoen for kaos til stede.

Det har Infomedia taget konsekvensen af ved at integrere en række meget effektive værktøjer i ”overvågningen” af alle medietyper, lige fra et tv-indslag på YouTube til post på Facebook og Instagram, og naturligvis er print-overvågningen fortsat en del af ”pakken”.

Det drejer sig om Hootsuite og Talkwalker, der kompletterer værktøjskassen.

– Vi er meget glade for det seneste partnerskab med Hootsuite, verdens mest benyttede SoMe-værktøj til at overvåge, analysere og distribuere indhold på de sociale medier, siger Thomas Vejlemand, adm. direktør hos Infomedia.

Infomedias samarbejde med Hootsuite dækker alle nordiske lande.

– Det giver os mulighed for at spille på hele pladen indenfor de sociale medier. Vi kan nu rådgive vores kunder og levere løsninger indenfor social medie overvågning og indholdsdistribution.

Sammenhæng mellem overvågning og effekt

Giv os pixeibog-udgaven?

– Populært sagt lytter vi på sociale medier med Talkwalker platformen. Med Hootsuite har vi fået en ”engagement platform”. Talkwalker og Hootsuite har et samarbejde og en teknisk integration, og det er den, vi anvender, siger Kasper Hülsen, Salgsdirektør hos Infomedia.

– Vi kan derfor skabe direkte sammenhæng mellem lytning og effekt til engagement og aktivering. Infomedia kan desuden integrere social medie overvågning med indholdsovervågning fra print, web og radio/tv. Det giver en komplet media intelligence løsning fortsætter Kasper Hülsen.

Hootsuite benyttes af 80 pct. af verdens 1.000 største virksomheder. I Danmark har vi allerede over 100 kunder på løsningen. De bruger værktøjet, bl.a. fordi det også forbedrer deres evne til at agere internt ift. at få hele virksomheden til at bakke op om deres brand, siger Thomas Vejlemand.

– Et af de ”hotte” områder i forbindelse med Hootsuite er ”employee advocacy”, som drejer sig om at engagere organisation og medarbejdere i virksomhedens positionering og branding. Det oplever vi meget stor interesse for, siger Kasper Hülsen.

Infomedia vil ikke konkurrere med bureauer

Skal Infomedia nu til at producere kreativt indhold?

– Nej, vi stiller de bedste værktøjer til rådighed for virksomheder og organisationer, og vi leverer også analyser af det vi tracker. Men det kreative indhold lader vi virksomhederne selv eller deres foretrukne bureauer om at skabe.

– Vi er til gengæld i stand til at levere det bedste fra alle verdener fra sociale medier og redaktionelt indhold og samle det i en løsning, som kan bestå af Infomedias eget dashboard eller i Talkwalker / Hootsuite dashboard alt efter kundens behov eller use case i henholdsvis kommunikation, marketing, salg eller kundeservice, siger Kasper Hûlsen. Hootsuite er med over 15 millioner brugere reelt verdens mest anvendte værktøj til ”engagement”.

– Heri kan vi integrere overvågninger, der er lavet i Talkwalker, som gang på gang nævnes som et af de bedste ”listening værktøjer”, der findes.

Virksomhederne bør arbejde med den interne struktur

Det er dog fortsat kompliceret at sikre, at alle kanaler overvåges?

– Ja og nej. Hvis vi har fat i alle de relevante platforme og kondenserer overvågningen til håndgribelige størrelser i overskuelige dashboards for alle de relevante afdelinger i en virksomhed, der vil vide, hvordan deres brand omtales, har vi reduceret kompleksiteten på vegne af kunden, siger Kasper Hülsen.

– Bagefter skal virksomheden så skabe en struktur, så alle afdelinger ved, hvordan de vil agere, når brandet nævnes. Så ja, der er kolossale mængder information i markedet, men det er til at overskue, når man bruger Hootsuite og Talkwalker integrationen.

– I disse tider, hvor hacking er et vigtigt issue, er jeg ekstra glad for vore nye partnere, fordi de har state-of-the-art-sikkerhed indbygget i værktøjerne. Bare som et lille eksempel har Hootsuite default-mekanismer, så banker fx ikke kan komme til at sende post ud, hvor ordet ”garanti” optræder.

– Det er yderst sjældent, at en bank f.eks må ”garantere” noget i deres kommunikation. Det er bare et enkelt eksempel på, at virksomheders governance også kan forbedres med de nye platforme, slutter Thomas Vejlemand.