Ulvehunde i terminalen, en kendt profil fra den danske musikscene – og et mystisk lysskær over de kendte lufthavns-arealer.

Det er blandt ingredienserne i en ny kampagnefilm – The Journey Is On –  fra Københavns Lufthavn, som netop er – ja, gået i luften i dag.

Baggrunden er, siger Karen Bender, marketingdirektør hos Københavns Lufthavn, at unge i aldersgruppen 15 til 29 år rejser dobbelt så meget i dag som for bare få år siden:

– Vi har med vores nye film haft et ønske om at henvende os særligt til det yngre segment og gøre Københavns Lufthavnen mere interessant for dem. Vi ved, fra forskellige undersøgelser, at de unge ikke føler, at de har tid nok i lufthavnen. Derfor viser vi med den nye film lufthavnen som en destination i sig selv – et drømmende sted med magiske øjeblikke, som man ikke vil misse inden afgang, siger hun.

Bag filmen står lufthavnens reklamebureau Hjaltelin Stahl og Bacon-instruktøren Fenar Ahmad – et kendt navn i biografverdenen, hvor han lige nu er aktuel med ”Underverden”.

Kendte navne

Filmen er optaget over de seneste uge i terminalerne, og hovedrollen indtages af musikeren Hans Philip fra gruppen Ukendt Kunstner. Den anden halvdel, Jens Ole McCoy, har komponeret musikken særligt til denne film.

I filmen bevæger Hans Philip sig rundt i en mørklagt lufthavnen i områder, man normalt ikke ser, og møder i øvrigt på sin vej et par andre kendte profiler, som fx mode-ikonet Pernille Teisbæk, moderedaktør Mads Emil Møller, DJ Emilie Lilja, skuespiller Stephania Potalivo.

Og så byder filmen på levende ulvehunde, der spæner gennem terminalen – og et farvestrålende natklubunivers, som man normalt ikke forbinder med lufthavnen.

– Vi har lyttet meget til instruktøren Fenar Ahmad i processen i forhold til at ramme noget, der taler til de unge målgrupper, og vi føler selv, at det er blevet til en mere modig og anderledes kommunikation, end den vi normalt står for, siger Karen Bender.

Kampagnen breder sig over digital, events, PR og forskellige filmformater har premiere i biograferne, på de sociale medier og lufthavnens Facebook-side i dag.

Bacon, Hjaltelin Stahl og PHD er bureauerne bag.

Se mere på lufthavnens hjemmeside her – og se filmen The Journey Is On her.