HjerneSagen har vundet årets Reklame for Alvor-kampagne. Med enkle midler ønsker HjerneSagen at informere hele befolkningen om, hvad det betyder at kende sit blodtryk, at få blodtrykket målt årligt og at blodtrykket skal være under 140/90.
Man behøver hverken at være sundhedsapostel eller hypokonder for at tage sit blodtryk alvorligt. Halvdelen af de omkring 12.000 mennesker, der årligt får en blodprop eller en blødning i hjernen har nemlig lidt af et for højt blodtryk, men det vidste de bare ikke. Formålet med kampagnen er at undgå dette i fremtiden.
Reklame for Alvor 2006 vil hjælpe HjerneSagen med at få sit budskab ud til hele befolkningen gennem en massiv kampagne. Man ved, at 600.000-700.000 danskere lider af for højt blodtryk, og håbet er, at HjerneSagens kampagne vil få alle til at være klar over, at det både er et kæmpe – og et unødvendigt problem.
Dommerkomiteen, der består af Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden, nyhedsdirektør i DR Lisbeth Knudsen og redaktionschef på TV 2/Nyhederne Henriette Marienlund, valgte denne kampagne, fordi den på enkel vis kan redde mange danskere fra en hjerneskade med store konsekvenser for det enkelte menneske, for familien og for samfundet.
– Vi tror, at der er mange danskere, der ikke aner, at et forhøjet blodtryk kan have så fatale konsekvenser, som tilfældet er. Vi tror også, at rigtig mange mennesker slet ikke tænker over, hvor let det er at få målt sit blodtryk og dermed at tage vare på sit eget liv og helbred, siger Henriette Marienlund fra TV2/Nyhederne.
Udfordringen for reklamebranchen bliver at få befolkningen til at tage ideen om at få målt sit blodtryk årligt til sig uden at komme til virke formynderisk. At få folk til at indse, at det med at få målt sit blodtryk – det er ganske enkelt sund fornuft!
Næste step bliver at få udarbejdet opgaveformuleringen til reklamebureauerne, som skal aflevere deres kampagneforslag i oktober. Kampagnen løber af stabelen i uge 1-6 i 2007.
Læs mere om Hjernesagen på www.hjernesagen.dk