Dansk Boldspil-Unions (DBU) metoder i den igangværende konflikt med de danske landsholdsspillere i fodbold har vakt bestyrtelse i 3F, der siden 2005 har sponsoreret kvindelandsholdet.

Faktisk så meget, at fagforeningen overvejer at trække sig som hovedsponsor.

– Hvis dette billede består, og parterne ikke finder hinanden, vil vi se på vores engagement med DBU.

– Dette illustrerer en tankegang på det danske arbejdsmarked, som ikke er forenelig med vores værdier. Når det ikke er det, er det i mine øjne svært at sponsere en organisation med den adfærd, siger 3F’s kommunikationschef, Nicolai Kampmann, til Jyllands-Posten.

3F’s utilfredshed skyldes, at DBU fremover ønsker at indgå individuelle aftaler med spillerne om deres kommercielle rettigheder og forpligtelser i forbindelse med landsholdssamlinger.

Disse aftaler er hidtil blevet indgået med Spillerforeningen som spillernes repræsentant, og det skal de fortsat ifølge 3F.

– Vi har et aftalebaseret system i Danmark mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

– Når spillerne som lønmodtagere har valgt, at Spillerforeningen repræsenterer dem, kan vi som fagforening slet ikke forstå, at DBU ikke vil lave aftaler med den repræsentant, siger Nicolai Kampmann.

Ifølge Jyllands-Posten lægger 3F årligt omkring to millioner kroner i DBU’s kasse som sponsor for kvindelandsholdet.

Torsdag bliver forhandlingerne mellem DBU og spillerne genoptaget.

Onsdag meddelte spillerne fra A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet, at de står sammen i konflikten.

DBU vil på grund af dårlig økonomi have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Hvis ikke spillerne accepterer inden den 2. marts, må landstræner Morten Olsen se bort fra spillerne i det første halvår af 2015.

/ritzau/