Hvorfor er det, at DSB til stadighed, næsten øjeblikkeligt, kan skabe konsensus omkring et bord, eller på en arbejdsplads, om at det er et dysfunktionelt og irriterende element i dagligdagen?

For hvad er DSB?

En positiv skabende del af et samfund. En væsentlig brik. Men også en brik der hele tiden forstyrrer os.

Når den fungerer bedst er vi neutrale i vores bedømmelse af deres værdi. Det er blevet en selvfølge. De forstyrrer os og desværre mest negativt. Vi vil helst ikke bemærke dem, ligesom tandbørsten, toiletpapiret, mælken i køleskabet, vaskemaskinen. Uden dem går det ikke, men vi ser dem først, når de ikke er der, eller ikke fungerer.

Hvordan kan vi finde veje til at forstyrre positivt. Og ikke mindst kommunikere, så vi bliver interessante. En skabende, nogen gange overraskende eller vigtig brik. Uventet værdi gør kunderne i godt humør.

Det skorter jo ikke på forsøg herpå: Cykler med i toget, kaffe og vand på 1.klasse. Videoskærme, Betal med mobiltelefonen og på den store klinge: Miljømæssig omtanke i alle handlinger. Og muligheden for at vi selv kan udvise den samme omtanke i valget af daglig transport.