I 2014 toppede bilsalget i Danmark. Markedet har aldrig været større, og det samme gælder naturligvis konkurrencen.

Det ved man hos Hyundai, der ikke lægger skjul på, at ambitionerne er at være et af de helt store bilmærker. Både globalt og i Danmark.

Men i stedet for at benytte sig af mærkets internationale markedsføring, har man valgt at investere helhjertet i dansk kreativitet og en helt ny dansk kommunikationsplatform skabt af Clienti Aarhus.

Den benhårde kamp om markedsandele afskrækker Hyundai-folkene.

– Det handler om at udnytte den dynamik, der er i markedet. Vi vil mere end bare være med på top-10 listen. Vi har bilerne til det, og det nye år bliver også et år med masser af spændende bilnyheder, siger Mads Ries Lauring, CEO hos Hyundai Bil Import.

– Vi får virkelig produktmomentum. Så timingen er perfekt til at indfri det potentiale, som ligger i vores brand i Danmark. Det handler om at få marketingmomentum og åbne danskernes øjne for det, som Hyundai kan levere.

Til det formål har Hyundai i Danmark set bort fra den internationale markedsføring bag mærket og fokuseret på udviklingen af en dansk kommunikationsplatform.

– Min erfaring er, at de internationale materialer let risikerer at blive for anonyme. Og det er lige præcis ikke det, Hyundai har brug for i Danmark. Vi har brug for awareness og for noget, der differentierer os i et overfyldt marked. Fremadrettet skal Hyundai stå for noget, og vi skal have en personlighed, som danskerne kan forholde sig til, fortsætter Mads Ries Lauvring.

Hyundai vælges af mange grunde

Arbejdet har været lagt i hænderne på Clientis nystartede afdeling i Aarhus.

– Det er virkelig en fed opgave at få som nystartet bureau, men det har også været udfordrende, siger Jesper Søderberg, direktør for Clienti, Aarhus.

Hvad ved I om Hyundai?

– En af de vigtigste indsigter, vi har fået i løbet af processen, er, at Hyundai vælges, når alle parametre er blevet nøje evalueret. Det er netop, når man lægger alting sammen – pladsen, komforten, designet, udstyret, den 5 års garanti uden kilometerbegrænsning – at Hyundai bliver valgt. Det betyder også, at Hyundai ikke har ét styrkeområde, ét parameter, som vi kunne hænge kommunikationen på.

Og det bruger Clienti til?

– For netop at få fokus på de forskellige parametre skabte vores kreative team et testunivers, et såkaldt Euro Autolab placeret syd for grænsen. Det rummer mulighed for at komme rundt om alle de features, som Hyundai måtte ønske. Med de rigtige karakterer giver det os en dejlig modstand og spænding, slutter Jesper Søderberg.

Mads Ries Lauvring ser det nye univers som en god vej til at puste vitalitet, folkelighed og en lille smule frækhed ind i Hyundai-mærket:

– Det er noget, som har ramt os lige i hjertekulen. Og vi tror på, at danskerne vil blive ramt på samme måde, slutter Hyundais danske CEOen.

Kampagnen startede på landsdækkende tv i et godt miks af kanaler den 29. december og breder sig løbende ud over alle gængse medie-typer.

Feinschmeckere må gerne genkende og smile af musikken. Den tyske gruppe Trio fik dette ene gigantiske hit i 1982 med nummeret ”Da Da Da”. Det har Hyundai købt rettighederne til for at kunne skabe kommunikationen: Se tre af filmene her.

Kilometertesten

Kuldetesten

Dørtesten