Sundhedsstyrelsens Uge 40 kampagne og reklamebureauet Umwelt fik i formiddags overrakt årets Columbus Æg – International Advertising Associations årlige pris til de bedste offentlige kampagner – af forskningsminster Helge Sander.
Prisen gik til Uge 40 kampagnen for en flot videreførsel af den hidtidige strategi for Uge 40-kampagnerne, der har kørt gennem en årrække. Strategien indbefatter bl.a. en meget bevidst brug af internettet.
Der var hædrende omtale til Rådet for Større Færdselssikkerhed og reklamebureauet Bocca for hastighedskampagnen 2003 ”Fart gør ondt værre” og til Personalestyrelsen og Kunde & Co. for en landsdækkende kampagne for at udvikle, formidle og implementere en overordnet, samlet personale- og ledelsespolitik for statens ca. 160.000 ansatte.
IAA har i år for første gang også uddelt priser til de bedste lokale, offentlige kampagner. Her blev vinderen Nordjyllands Amt for en kampagne, som skulle mindske antallet af ambulanceudrykninger i amtet. Bureau på kampagnen har været UNCLE, Grey i Ålborg. Hædrende omtale blev givet til
Park- og vejafdelingen i Odense Kommune for en kampagne der handler om mobiltelefoni og bilkørsel. Den er skabt af Cosmographic. Den anden hædrende omtale for godt lokalt kommunikationsarbejde blev givet til Frederiksberg Kommune for kampagnen ”Fang cyklisten med øjnene – ikke med døren”. Det er Nielsen & Theilade Reklame & Marketing, der har stået for udarbejdelsen af kampagnen.