Forbrugslån. Det er nok hvad de fleste danskere umiddelbart forbinder Ikano Bank med, men med en stadig bredere portefølje af bankprodukter på hylderne er banken nu klar til at stige ud af dén rolle.

Til formålet lancerer banken en ny kommunikationsplatform – under det bærende tema ”Because Life Happens” – og målet er, at den skal placere Ikano Bank i danskernes bevidsthed som et alternativ til de traditionelle banker.

Første skud i kampagnekanonen fyres af på torsdag, og satsningen bliver fremover også bærende for Ikano Bank i resten af Norden.

Henrik Staulund, adm. direktør i Ikano Bank Danmark, siger:

– Vi har foretaget en række analyser i alle vores markeder, som viser, at mange stadig primært kender os for forbrugslån. Det gælder også i Danmark, og det laver vi om på nu med en ny kommunikationsplatform, som viser, at vi forstår hele kundens livssituation. Vi har lanceret mange nye produkter som f.eks. indlån og samlelån, og vi er også i kundernes ringhjørne i de svære situationer. Det skal vores nye platform afspejle.

Det menneskelige ansigt

Den nye kommunikationsplatform er udviklet af det svenske bureau Round & Round og bliver lanceret med en landsdækkende kampagne i Danmark fra i morgen.

I den nye kommunikation har Ikano Bank sammen med bureauet arbejdet målrettet på udvikle et langtidsholdbart univers, der skal vise bankens menneskelige ansigt på tværs af kanaler.

– ”Because life happens” er vores måde at sige, at vi nu vil være et alternativ til de store banker. Det vil kampagnen understrege ved at tale mere om følelser end om tal og renter. I Sverige har man tyvstartet lanceringen med en række film om livssituationer som forelskelse, boligkøb og skilsmisse, og den direkte kommunikationsform har skabt en god debat i Sverige – så nu ser vi frem til en spændende lancering i Danmark, siger Henrik Staulund.

I Danmark har Ikano Banks kommunikation gennem de senere år stort set alene handlet om forbrugslån, men nu glæder man sig ifølge Henrik Staulund til at få mulighed for at bygge ovenpå forrige kampagner, og til at få et koncept, som man vurderer er særligt velegnet til at leve digitalt på bl.a. YouTube og Facebook.

Kampagnefilmen får dansk premiere i morgen – men du kan tage et smugkig her: