Vintertiden er lig med mørke og, afhængig af vejrguderne, også kulde. Kort sagt, som regel en halvtrist og langtrukken affære.

Men hvorfor ikke vende det til noget positivt og udnytte den mørke til at sprede lys, hygge og glæde?

Det var i hvert fald sådan, man tidligere i år tænkte hos Ikea Danmark – og derfor søsatte man en vintertidskampagne, hvor danskerne blev opfordret til at komme med forslag til et mørkt og koldt sted, der trængte til lys og varme.

På tre uger indløb 300 gode forslag, og fornylig rykkede Ikea så ud for fuld musik og lyste op om beboerne på Kærvænget i Tranbjerg syd for Aarhus.

Blandt de 300 nomineringer stak nemlig et forslag fra Charlotte Nielsen ud. Hun ville gerne bruge lyset til at bringe vejens beboere tættere på hinanden, og dét ønske ville Ikea gerne opfylde.

Så da beboerne på Kærvænget kom hjem fra arbejde en ganske almindelig mørk onsdag i december, blev de mødt af 150 lysende lanterner og flydestole med store bløde puder.

Flammerne fra flere bålsteder spredte varme, og i Charlottes garage blev alle budt på varm suppe og brød.

Godt 150 naboer mødte op til arrangementet, og Ikea fik skabt en feel good-stemning, som givetvis er smittet positivt af på brandet.

– Vi ville gerne vise, at hverdagen ikke behøver at være triviel, men kan overraske og byde på hygge og fællesskab uden, at der nødvendigvis er den helt store anledning. Det er selvfølgelig ikke alle, der kan sætte 150 lanterner, flydestole og bålsteder op på en eftermiddag, men vi håber, vi kan inspirere og vise, hvordan man kan skabe nogle rammer for fællesskab og hygge – også på en råkold hverdagsaften i december, siger Lena Gaarde, marketingchef i Ikea Danmark.

Se film fra Ikea-oplysningen i Tranbjerg her.