– Da jeg for otte år siden sendte min første email til Hong Kong, var jeg ved at dø af grin. Det som tidligere kostede 35 kroner og tog en uge, kunne jeg pludselig gøre på et sekund og næsten gratis, siger Morten Lund, der til daglig er partner i webbureauet Neo Ideo.
Siden han gjorde sine første erfaringer med internettet er der sket en del, såvel med Morten Lund som med nettet. For kort tid siden startede han incubatorvirksomheden prey4.com sammen med Henrik Skov Andersen, der kom fra en stilling som vice-administrende direktør i Skandinavian Mobility.
Alle har gode ideer, men det er bestemt ikke alle ideer, som holder. Morten Lund tror dog at, prey4.com hurtigt kan blive en vigtig faktor for udviklingen af nye virksomhedstyper på nettet.
– Vi vil gerne tiltrække folk med ild i øjnene, for det er ofte det, som gør ideerne ekstra gode. De skal tro på deres ideer. Vi går efter interessen og ikke nødvendigvis pengene, siger han.
Folk, der har en ide, bliver opfordret til at sende en video i stedet for et brev.
– Så kan vi se om folk har ild i øjnene, siger han.
Ifølge Morten Lund er princippet for en god ide, at den skal knække nogle usynlige barrierer mellem underholdningsindustrien, de traditionelle medier og industrien.
– Der imellem ligger nøglen til den umiddelbare konkurrencefordel som gør, at du kan kommunikere direkte med kunden, siger den 27-årige Morten Lund, der tror, at internetbranchen vil støde på alvorlige problemer om et par år, når man vil se resultater.
– Derfor er det vigtigt hele tiden at holde fast i den traditionelle tankegang, hvor der skal være profit i udsigt. Troværdige partnere og høj moral er alfa omega i denne branche.

DET GYLDNE @
1999 blev et godt år for Morten Lund. Sammen med Lars Holm Hansen, Jimmy Majmand og Thomas Weikop skabte han i begyndelsen af året webbureauet Neo Ideo, som holder til i Vermundsgade. Med kun knap et år på bagen har Neo Ideo allerede fået kunder som fx Novo Nordisk, FDB og DSB. Neo Ideo vandt også “Det gyldne @“ for arbejdet med Get2net-sitet og indførelsen af dots, som er blevet et bonussystem for internetsurfere.
– Vi er gået efter toppen og har ikke været en flok guldgravere. Derfor kan vi også tiltrække programmører, som ikke går op i hvor meget de tjener, siger Morten Lund, der også har fået andel af det firma, der står bag scor.dk, fordi han hjalp med at øge antallet af besøgende fra 10.000 til 80.000.
Livet som iværksætter har ikke altid været succes på succes for den tidligere ungdomslandsholdsspiller i håndbold. Fiasko oplevede han blandt andet for fire år siden, da han gik ned med et projekt, der lavede programmer, der kunne lave blåbog til studerende på gymnasier og universiteter. For to år siden gik han på røven med et overvågningssystem på nettet. De to fiaskoer har gjort, at han har fået mere respekt for de stive mænd i jakkesæt, selvom han aldrig selv ender i med at blive strømlinet. Han er sikker på, at Neo Ideo’s succes hænger tæt sammen med, at de netop har været mere kreative end andre bureauer.
– Vi er ikke som de andre gennemsigtige drenge i badebukser. Vores medarbejderne har fingrene nede i mulden og en hånd med i alle processer. Som entreprenør er det ikke nok at have en god ide. Du skal også kunne tiltrække mennesker, der vil arbejde røven ud af bukserne mod at få option i virksomheden.