Infomedia er begyndt en rejse mod et forjættet land. Fortidens klippe-klistre historik, der fungerede fint i en analog tid, er forbi. Nye teknologier og digitale værktøjer til indsamling, og analyse af informationer vinder hastigt frem.

Mange kunder efterspørger fortsat den enkelte artikel eller historie, men værdien flytter sig mod at levere kommunikations- og forretningsindsigter i realtid ved at overvåge og sammenfatte informationer på tværs af medier og eksterne datakilder.

– Medieovervågning er blevet en data- og indsigtsforretning – 24/7. Vi taler om Media Intelligence. Det stiller store krav til investering i nye teknologier og platforme. Infomedia udvikler selv flere teknologiløsninger, men vi indgår også samarbejdsaftaler med 3. parts teknologileverandører, siger Thomas Vejlemand, CEO hos Infomedia.

Flere pilotprojekter er i gang  

Prøv at uddybe jeres rejse?

– På platformsiden har vi indgået aftaler med Talkwalker og Hootsuite, så vi kan sammenstille og analysere redaktionelt medieindhold med socialt medieindhold. På datasiden gennemfører vi flere spændende pilotprojekter.

– Vi arbejder aktuelt på et projekt med Intellect Seec Company fra New York, som har en platform til kunstig intelligens og machine learning. Vi har fokus på automatisering af meget datatunge processer, og vi har fokus på at udvikle vores produkter, så data og informationer hele tiden omsættes til indsigter og effektvurderinger for vores kunder, siger Thomas Vejlemand.

Sig lidt mere data-siden?

– Intellect Seec Company er et teknologiselskab med 700 medarbejdere i New York og Canada, som i 5-6 år har arbejdet med kunstig intelligens og machine learning. De er en del af en koncern, Intellect Design ltd., der er noteret på den indiske børs og har 4.300 medarbejdere. Intellect Seek Company er specialiseret indenfor finanssektoren og har dermed erfaring med løsninger, som skal håndtere meget store datamængder.

Infomedia vil tæt på realtime handlinger

Hvad har det med jeres kernekompetence, nemlig overvågning, at gøre?

– Hvis vi kan udnytte, at software, der fungerer fuldstændig ”værdineutralt”, altså uden menneskelige fordomme og præferencer, kan analysere kolossale data-mængder, opnår vi flere ting på én gang:

– Vi kan identificere mønstre og sammenhæng i data, som beriger vores produkter og dermed øger kundens mulighed for at træffe intelligente beslutninger. Vi kan behandle data på en måde, som nærmer sig en real-time reaktionstid, som mennesker ikke kan matche alene.

– Computere kan jo afkode meget store mængder af data. Ikke nødvendigvis fejlfrit, men det kan løfte os til et nyt niveau af medieovervågning, hvor produktion og analyser kan leveres langt mere effektivt og med flere sammenhængsvurderinger. Mønstergenkendelse i data kan have stor værdi.

– Det giver nye muligheder ift. at fokusere vores dygtige medarbejdere tættere på kundens behov ift. analyser, indsigter og handlemuligheder. Det giver mulighed for at satse yderligere på kreative opgaver som fx at udvikle nye koncepter til kunderne.

Nu gælder det proof of concept

Hvor langt er I?

– Vi er kun lige begyndt. Vi tester løsninger og laver proof of concept. Vi er også i dialog med udvalgte danske virksomheder, der vil lade sig teste for at se, hvor langt vi kan nå med nye teknologiværktøjer.

– En af de største udfordringer er selvfølgelig den nordiske sprogmodel. Men vi er forholdsvis langt, og Intellect Seek Company har stor erfaring her og har i forvejen udviklet deres platform til 10 sprog.

Hvorfor fik du pludselig idéen til at tænke i retning af kunstig intelligens?

– Jeg var en uge på Singularity Univerty i Silicon Valley, og her mødte jeg bl.a. Lakshan Desilva, der er partner og CTO hos Intellect Seec. Det sjove var, at mens de fleste af deltagerne fik en wouw oplevelse over, hvor langt kunstig intelligens og machine learning kan tage os, og hvor langt fremme i skoene teknologieksperterne på Singularity umiddelbart virkede, så fortalte Lakshan, at Intellect Seec allerede eksekverede det, de andre talte om som muligheder.

– Så for at gøre en lang historie kort, bad jeg Lakshan demonstrere, hvad han talte om og har af erfaring. Intellect Seec tilbyder allerede en platform for kunstig intelligens og machine learning som bl.a syv ud af de ti største amerikanske forsikringsselskaber anvender til overvågning ifbm. med risikovurdering.

– Selve softwaren er umiddelbart til at genbruge på tværs af brancher, når sproglige barrierer er krydset. Så det var oplagt, at se på muligheden for at ”disrupte” dele af vores tilgang i Infomedia.

– Det mener jeg i positiv kontekst. Kan vi digitalisere tunge manuelle processer og transformere flere ressourcer ind i markeds- og produktudvikling, så kommer det kunderne til gode, det skaber vækstmuligheder og giver muligheder for vores dygtige medarbejdere.

Nye kompetencer giver ny dynamik

Så du skal ikke bare ud og fyre folk, og så kører det?

– Vi skal naturligvis udvikle organisationen løbende. Det vil betyde ændringer, men det giver også mange nye muligheder, hvis vi forstår at bruge kunstig intelligens og machine learning ordentligt. Det betyder bl.a. nye muligheder internt i organisationen, og det giver mulighed for at tiltrække nye og dygtige kolleger, som bidrager med kompetencer og ny dynamik.

Og perspektivet er for dine kunder?

– At vi kan levere de mest relevante kommunikations- og forretningsindsigter på relevante tidspunkter på relevante devices. I den forbindelse at vi kan tilbyde både tilpassede og skalerbare produkter og services efter behov.

– Det har vi svært ved i branchen i dag på grund af den underliggende cost-model med tunge processer og systemer for datahåndtering. Men det ændrer sig, slutter Thomas Vejlemand.