En ad-liking til et 6-tal målt på 13-skalaen kan lyde som et skidt resultat. Men hos byggemarkeds-kæden Råd og Dåd ses karakteren ikke som en brøler.
– Råd og Dåd er en sammenbragt flok, hvor behovet for kendskab er stort, og så lever vi med den lave ad-liking, siger kædedirektør Søren Ipsen.
Og det mål får han til fulde indfriet i Markedsførings Karakterbog, som produceres af ACNIelsen AIM. Råd og Dåd har i halvandet år brugt et reklamekoncept, hvor Gør-det-selv folk slipper skidt fra deres indsats, hvorefter de får besøg af en meget stor mund på ben – en såkaldt Brøler. I den aktuelle film er en mand ved at færdiggøre opsætningen af sit køkken.
Seernes evne til at huske, at de har set filmen er helt i top. Af de 83 pct. der totalt set kunne huske at have set filmen, kunne de 54 pct. huske det i første hug på første spørgsmål, hvo r hverken navn eller produkt nævnes. Det giver en Kendskabs-karakter helt i top.
39 pct. kunne uhjulpet sætte det rigtige navn på filmen, og det giver en Branding-karakter klart over middel. 16 pct. kunne identificere filmen som værende for en byggevare-kæde.
Både Kendskab, Branding og Ad-liking er over gennemsnit hos mænd, og herudover er der udsving blandt de højere indtægtsgrupper samt arbejdere.
Resultaterne stemmer stort set overens med Råd og Dåds egne målinger, og Søren Ipsen er som nævnt godt tilfreds med resultaterne.
– Vi har sat som mål, at vi i tre år vil have fuldt fokus på Kendskab og Top-of-mind. Tidligere har vi arbejdet med en kommunikation, hvor folk rent faktisk satte Silvan på som afsender, og derfor har vi søgt at skille os meget klarere ud i mængden. Vi er helt klar over, at et antal mennesker ikke kan lide filmen, men det lever vi med. Målet er så, at vi senere vil søge at lægge mere sympati ind i konceptet, og vi er allerede nu gået i gang med at diskutere mulighederne for at udvik le universet. I henhold til planerne skal vi begynde på det i det tredje år af kampagnen, siger Søren Ipsen og tilføjer:
– Vi mener selv, at vi har fat i noget rigtig godt med ham fyren her.

Skema:
Råd og Dåd
En mand er netop færdig med at sætte sit nye køkken op, da det ringer på døren. Uden for står en stor mund på ben. Manden undrer sig, men samtidig falder hele det nye køkken ned, og munden brøler højt. “Råd og Dåd kan hjælpe med at undgå brølere.

Annoncør: Råd og Dåd Bureau Uncle Grey

Branding 39 Husker filmen 44
Rigtig dårlig 15 Dårlig 27
Rigtig god 12 God 41

Karakterer
Kendskab 13 Branding 10 Ad-liking 6
Samlet 10