Hun er selv dødtræt af de uønskede reklamer. Alligevel vil den konservative transportminister Carina Christensen lade afsenderne og ikke modtagerne af reklamer bestemme, hvilke postkasser de mange tons farvet papir fremover smides ind igennem, skriver ekstrabladet.dk.
– Min holdning er selvfølgelig, at danskerne ikke skal have reklamer, de ikke vil have, lød det kryptisk fra ministeren i dag i Folketinget. Her havde trafikudvalget kaldt hende i samråd efter Ekstra Bladets afsløring af, hvordan Post Danmark og talrige kendte firmaer meget kreativt sender millioner af uønskede reklamer til danskere, der har frabedt sig opmærksomheden.
– Men jeg vil lade branchen finde frem til en frivillig og bedre ordning, end den som findes i dag. Først hvis de ikke kan finde ud det, kan der blive brug for lovgivning, forklarede ministeren til stor utilfredshed for flere af udvalgets politikere.
– Det kan vel ikke være så svært at få firmaerne til at administerere det her, ankede blandt andre enhedslistens Per Clausen.
– Hvis danskerne vil have reklamer for økologisk havregryn eller en ugeavis, kan de melde selv sig til og bede om det. Og hvis ikke skal de selvfølgelig ikke have nogen, mente han.
Men Carina Christensen holdt fast i sin støtte til afsenderne af reklamer og Post Danmark. Modtagerne af reklamer må derfor nøjes med håbet om, at deres folkelige pres er så stort, at reklamesvineriet bliver kvalt i de mange protester.
/ritzau/