– Internetløsningen er født samtidig med Bog & Idés julekatalog, og vi har valgt at udvikle løsningen, så den hænger sammen med kædens øvrige markedsføring, siger kreativ direktør Steen Sirian, Andersen & Blæsbjerg, der har stået for udviklingen af Bog & Idés nye hjemmeside.
www.bog-idé.dk vil således blive en integreret del af alle Bog & Idé kampagner med elementer, som tilpasses årstid, målgruppe og så videre.
– For eksempel kunne man i forbindelse med skole-studiestart forestille sig et katalog med ledige klubværelser. På den måde vil vi have mulighed for at følge hver eneste kampagne op med målrettede aktiviteter på Internetsiderne, forklarer Steen Sirian.
Han understreger, at Bog & Idé ikke satser på en dyb databaseløsning a la Saxo, men derimod på at give forbrugerne inspiration og nye muligheder.
– Bog & Idé ønsker på sit felt at være, hvad Inspiration er på markedet for isenkram,“siger Steen Sirian. Og han tilføjer:
– Vi har spurgt os selv: Hvad kan vi på Internettet gøre for forbrugerne, som vi ikke kan løse gennem en brochure?
– Og svaret er faktisk alle de ting, man bruger en ekspedient til. Herunder at søge oplysninger og få inputs til gaveideer med videre, forklarer Steen Sirian, som oplyser, at den nye Internetløsning giver brugerne mulighed for at sende elektroniske julekort til venner og bekendte, man kan kigge på en hitliste over solgte bøger, en gave top 10, der er gode råd at hente til kontoret, små spil for børn og barnlige sjæle, man kan selv anmelde bøger og læse andres anmeldelser – og så er der ikke mindst gavegeneratoren, hvor man kan søge på forskellige kriterier for at finde en god gaveidé.
Steen Sirian fortæller, at Andersen & Blæsbjerg har gennemført tests af Internetløsningen, og den viser, at forbrugerne ikke mindst er meget positive over for gavegeneratoren.
– Men de tager også pænt imod spillene – “Bo Bogorm“ og “Ballonerne“, ligesom forbrugere også er begejstrede for at kunne give og læse anmeldelser, siger Steen Sirian.