Marketing Automation med den rette kunstige intelligens er fremtidens markedsføring, mener de hos Agillic, og det koster mange penge at levere det.

Derfor går denne ”software as a service” virksomhed på Nasdaqs First North børs ultimo marts for at hente 37 mio. kr. til at indfri de ambitioner.

– Vi ønsker at hjælpe virksomhederne i deres rejse fra traditionel marketing, og til at levere mere relevant kommunikation, siger Rasmus Houlind, Chief Strategy Officer i Agillic.

– Forbrugerne skal opleve, at de køber ind i noget værdifuldt, snarere end at føle sig solgt til.

– Dette er muligt med personaliserede budskaber, der er timet og tilpasset til den enkelte kunde. På mobilen, til laptoppen, på app’en, de sociale medier, i den fysiske butik eller endda i et fysisk brev.

Jesper Valentin, CEO, fortsætter:

– Det koster mange penge at bygge denne kunstige intelligens sømløst ind i den velfungerende automation platform, og det er bl.a. det, vi skal bruge de 37 mio. kr. til.

Hvorfor lige 37 mio.? Hvorfor ikke fx 50 eller 100 mio. kr.?

– Fordi de 37 mio. kr. sætter os i stand til at nå de målsætninger, vi har i vores forretningsplan. Vi skal desuden, ud over at styrke udviklingen af ydelserne, også udvide i Storbritannien. Det er på det marked, potentialet er størst, og det er der, vi især skal ekspandere i de næste år.

Hvorfor ikke ”bare” tilføre mere kapital via venture eller investeringsfonde?

– Vi har vurderet, at det ikke vil være en fordel for Agillic at skulle afgive kontrol til fx en VC på nuværende tidspunkt. Den nuværende ledelse og ejerkreds er ekstremt motiverede for at fortsætte den fine udvikling Agillic har været igennem de seneste 3-4 år, hvorfor vi mener at få kapital ind via en børsnotering er den bedste løsning for selskabet.

– Ingen casher ind, alle ejere tror på den nye rejse, og det burde være det bedste, vi kan fortælle markedet. Når vi alle har hænderne på kogepladen, giver det ekstra troværdighed.

Fra nørder til leverandører af begavet kommunikation

Troværdighed er nøgleordet, for Agillic var tidligere en skrøbelig størrelse. Virksomheden blev stiftet i 1999 og var frem til 2001 et bureau med en tilhørende konsulentforretning.

Senere skiftede virksomheden fokus og begyndte at udvikle det software, som senere er blevet grundstenen i det Agillic, vi kender i dag.

I 2005 blev majoriteten i Agillic overtaget af to kapitalfonde, engelske Amadeus og Sunstone. Produktet var visionært og allerede fra start var omnichannel-perspektivet tænkt ind i platformen.

I den periode blev der investeret et 3-cifret millionbeløb i udviklingen af produktet, der dog var noget forud for sin tid, og markedsudviklingen kunne ikke følge med ambitionerne. Men for fire år siden kom nye investorer til, DICO A/S og New Deal Group A/S, selskabet blev omstruktureret og en ny ledelse ansat.

Den ledelse er ud over Jesper Valentin og Rasmus Houlind den nye COO Bo Sannung, der har en fortid i SAS Institute.

Et link og et password er nok

Og med pengene fra børsnoteringen går Agillic op mod meget store og stærke konkurrenter som bl.a. Salesforce og Adobe, der også leverer software til markedsføring.

– Hvis vi selv skal sige, hvilke fordele vi har i forhold til konkurrenterne, så er det, at vi har udviklet vores software fra bunden og med kunden i centrum lige fra starten af, siger Jesper Valentin.

– Flere af konkurrenterne har derimod stykket deres platforme sammen via opkøb af løsninger, der hver især kun betjener én kanal. Derfor bliver omnichannel og kundecentrisk kommunikation ret vanskeligt og integrationstungt.

– Når en virksomhed har købt en licens til os, modtager de et link og et password og har dermed direkte adgang til alle ydelserne i skyen. Musikken spiller med det samme, hvor det ofte kræver mange dyre konsulenttimer at bruge konkurrenternes tjenester.

Hos en af Agillics store kunder, SPORTMASTER, er man særdeles tilfreds med de resultater, der er opnået siden skiftet fra Salesforce til Agillic.

Stefan Kirkedal fra SPORTMASTER siger.

– Vi har set markante forbedringer, siden vi begyndte at bruge Agillic-platformen. I visse perioder kommer op til 40 pct. af omsætningen fra de nye kommunikations-værktøjer, og fordi forbrugerne nu i stigende handler både online og offline, oplever vi en værditilvækst på helt op til 40-45 pct. pr. kunde for disse omnichannel kunder.

– Når vi baserer timing og indhold i vores kommunikation på kundedata, oplever vi desuden en 2-3 gange højere åbningsrate og konverteringsrate på vores udsendte budskaber, slutter Stefan Kirkedal, der er Head of Omnichannel Development and Customer Insights hos Sportmaster.

Interesserede kan følge med i Agillic-kommunikationen om børsnoteringen her.